30
Nisan
2024
Salı
ADANA

Vali Atış'tan annelere çağrı

Adana Valisi İlhan Atış, narenciye suyunun sağlık için çok önemli bir kaynak olduğunu belirterek, "Okul kantinlerinde narenciye suyu satışını yaygınlaştıracağız" dedi.

Atış, Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Şaban İş'in kendisini ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Adana'nın narenciye üretimi açısından önemli bir yeri olduğunu söyledi.

Narenciye suyunun insanlar için daha sağlıklı olduğunu belirten Atış, "Okul kantinlerinde narenciye suyu satışını artıracağız. Makul fiyattan olmak üzere narenciye suyu satışının çok daha iyi olduğunu düşünüyorum. Biz zaten okul kantinlerinde narenciye suyu satışı konusunda emir verdik. Çocuklarımızın daha sağlıklı yetişmesi için annelerden, çocuklarının çantalarına her sabah okula giderken narenciye ürünleri koymalarını istiyorum" dedi.

Narenciye tüketim kültürünün oluşmasına katkılarından dolayı Adana Valisi İlhan Atış'ı makamında ziyaret eden Şaban İş ise Vali Atış'a 2 sepet dolusu ilk hasadı yapılan okitsu cinsi mandalina hediye etti. Atış'a birde teşekkür mektubu sunan İş, Adana'da 7-8 bin dönüm alanda ekili bulunan okitsu cinsi mandalinanın erkenci olduğunu ve yüzde 90'nın ihracat edildiğini söyledi. Vali Atış, daha sonra mandalinaları basın mensuplarına dağıttı.

iha
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2007 Salı 14:56:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?