4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Vali Atış'tan Cumhuriyet resepsiyonu

ADANA VALİSİ ATIŞ RESEPSİYON VERDİ

Adana Valisi İlhan Atış, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla resepsiyon verdi.

Vali Atış tarafından HiltonSA Otel'inde verilen resepsiyonda Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası sanatçıları, Papatya Gibisin, Kürdili Hicazkar Longa, Dinle Sevgili Dinle, Sevdim Bir Genç Kadını ve Mazi tangoları ve 10. Yıl Marşı'nı seslendirdi. Mersin Devlet Opera ve Balesi sanatçılarının yaptığı tango, resepsiyona katılanlar tarafından ilgiyle izlendi.

Vali Atış, Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta, AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, CHP Adana milletvekilleri Tacidar Seyhan ve Hulusi Güvel, Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Baytorun, Emniyet teşkilatından müdürler ve çok sayıda davetli, 10. Yıl Marşı'na eşlik etti.

Resepsiyonda kısa bir konuşma yapan Vali Atış, laik, demokratik, sosyal hukuk devleti niteliğini taşıyan Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet yaşayacağını belirtti. Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Atış, "Bizler bu topraklarda ne kadar zorluklarda karşılaşırsak karşılaşalım hiçbir zaman yaşama sevincimizi yitirmedik, hiç de yitirmeyeceğiz. Çünkü geleceğimizden kaygımız yok. Dünyanın en büyük devletlerinden biri olarak daha büyük devlet sıfatıyla yaşayacağımızı biliyoruz. 'Ne mutlu Türküm' diyene sözünü sevgiyle onurla söyleyeceğiz" dedi.

Atış, Atatürk posterini göstererek, "Gördüğünüz kişiyi Türk anası doğurmuştur. Başka ülkelerde Atatürk doğuran analar olsaydı şimdi o durumda olmazlardı. Biz bugünü Atatürk doğuran analara borçluyuz. Hep de doğurmaya devam edecekler" diye konuştu.

ADANA VALİSİ ATIŞ RESEPSİYON VERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2009 Cuma 00:55:01
Güncelleme :30 Ekim 2009 Cuma 14:31:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?