3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Vali Atış'tan fırıncılara zam uyarısı!

Adana Valisi İlhan Atış, fırıncıların ekmeğe yapılan zammı valilik kararına rağmen geri çekmemesi durumunda para cezası ile karşılaşacakları uyarısında bulundu.

Atış, dün Adana Valiliği'nin ekmeğe yapılan yüzde 33'lük zammı iptal etmesi ile ilgili kararının ardından fırıncıların buna uymadığı ve ekmeğin fırın ve marketlerde 40 kuruştan satılmayla devam etmesi konusunda soruları cevaplandırdı.

Fırıncıların 30 kuruştan satılan ekmeğe 10 kuruş zam yapması sonrası oluşturdukları komisyonun durumu incelediğini ve Tüketici Fiyat Endeksi üzerinde zam yapılması sebebiyle zammı geri çekme kararı aldıklarını kaydeden Atış, "Fırıncıların toplumun büyük bir kesimini ilgilendiren bir zam kararını alırken keşke bizim de haberimiz olsaydı. Basına yansıyan halk ekmekten ucuz ekmek almak için sıraya giren, izdihama sebep olanların görüntüleri beni etkiledi. Yüzde 33 zam yapılması Türkiye gerçeğine göre mevcut enflasyonun üzerinde. Duyarlı davranılması gerektiğini düşünerek komisyon kurduk zammı geri çektik. Fırıncıların zammı geri çekme kararına uymadığını düşünmek bile istemiyorum. Yetkimizi kullanarak ceza yazarız. Valiliğin kararına uyacaklar." dedi.

Vali Atış, fırıncıların yeni bir değerlendirme yapıp yaptıkları zamda hata varsa bunu düzeltme yoluna gitmeleri gerektiğini belirterek yeni fiyatı belirlerken halkın menfaatini düşünmelerini istedi.

Atış, valiliğin kararından sonra ya yeni bir fayatın belirlenmesi ya da 30 kuruştan satılmaya devam edilmesi gerektiğini de belirterek, "Umuyorum ki karara uyarlar üzüntüye sebep vermezler. Çok ağır cezalar uygularız. Şuanda bütün kurumlar çalışıyor. Hala 40 kuruştan ekmek satan fırın varsa hakkında 5 bin YTL ceza uygulayabiliriz. Ama uygulamak istemiyoruz. Fırıncıların aklı selim hareket etmesini diliyorum. Vatandaşın en büyük tüketim maddesi etkmektir." şeklinde konuştu.

Bazı bakkallardan fırıncıların fiyat düşürmesi durumunda kendilerinin de fiyat düşürebileceğini, 40 kuruştan satmalarının fırıncılardan kaynaklandığını ifade etti.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2008 Çarşamba 18:27:29
Güncelleme :7 Mayıs 2008 Çarşamba 18:33:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
orhan göktaş IP: 88.227.153.xxx Tarih : 8.05.2008 10:49:18

sayın valı fırıncılarla ugrasmayı bıraksın 10 krş la deyılde prıncın yagın tam anlamıyla gıdayla ugrassın gıda yuzde yuz zam geldı NE VALI NEDE HUKUMETIN SESI CIKMIYOR GIDA DAHA ONEMLI BOŞ İŞLERLE UGRASMAYIN AZIYLA DEYIL BUYUKLERLE UGRASIN ORHAN GÖKTAŞ