2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Vali Atış'tan Gaziler Günü mesajı

Adana Valisi İlhan Atış, vatanın kahraman evlatlarının, dün olduğu gibi bugün de ülkenin birlik ve beraberliğini bozmak için fırsat arayan düşmanlara karşı mücadelesini sürdürdüğünü bildirdi.

Atış, "19 Eylül Gaziler Günü" nedeniyle yayınladığı mesajda, vatanın bölünmez bütünlüğünü koruma uğruna üstün fedakarlıklar göstererek canını ortaya koyan gaziler için özel bir gün olan bugünün, aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk'e "Mareşal" rütbesi ve "Gazi" unvanı verilişinin de yıldönümü olduğunu anımsattı.

Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşayan Türk milletinin, canından kıymetli bildiği kutsal vatan topraklarını binlerce şehit vererek korumasını bildiğini, sağ kalan kahramanların ise bu onurlu mücadelede gazi olduğunu belirten Atış, mesajında şunları kaydetti:

"Dün Çanakkale'de, Dumlupınar'da, Kıbrıs'ta, Kore'de vatanın müdafaası ve dünya barışı için şehitlik mertebesine ulaşan ve gazi olarak dönen kahraman evlatlarımız, bugün ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmak için fırsat arayan düşmanlara karşı mücadelesini sürdürmektedir. Bu mücadelede birçok evladımız şehit olurken, birçok evladımız da gazilik onurunu yaşamaktadır. Çünkü onlar; vatanı, milleti, bayrağı ve tüm kutsal değerleri için şehitlik ve gazilik onuruna kavuşmayı mukaddes bir değer olarak görmektedirler. Gazilerimizin bulunduğu mertebeyi yüceltmek, gazi olarak verdikleri hayat mücadelesinde devlet ve millet olarak bu kahramanlarımıza sahip çıkmak hem Yüce Önderimizin bir vasiyeti, hem de milletimizin tarihine ve mazisine bağlılığının bir ifadesidir. Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere emanet ettiği bu kutsal vatanı şerefle koruyan gazilerimizi minnetle anarken, tüm gazilerimizin 'Gaziler Günü'nü kutluyor, onları saygıyla selamlıyorum."

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 16:38:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?