3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Vali Atış'tan Gaziye tam destek

Adana Valisi İlhan Atış, gazi Astsubay Murat Caner'in okullarda "terör" konferansı verdiği sırada 4 öğrencinin bayılmasının anlatılanlardan değil ayakta kalmaktan kaynaklandığını savunarak, gazinin okullarda konferans vermeye devam edeceğini söyledi.

Atış, 'Dünya Çocuk Hakları Günü' nedeniyle katıldığı konferans sonrası basın mensuplarının, dün Turgut Özal Lisesi'nde Valiliğin izniyle gazi Murat Caner'in verdiği 'terör' konferansında 4 öğrencinin bayılmasına ilişkin sorularını cevaplandırdı.

Kuzey Irak gazisi Astsubay Murat Caner'e okullarda terör konferansı vermesi için 1.5 yıl önce kendine izin verdiğini ve sadece Adana'da değil İstanbul, Kayseri ve diğer illerde de konferans verdiğini belirten Atış, "Gazimiz Murat Caner deneyimlerini yaşadığı olayları terörizmin gerçek yüzünü ortaya koymak için çocuklarımıza anlatıyor. Sanıyorum ki 1.5 yıldır anlatıyor. Gazimizin anlattıklarından rahatsız olanların olduklarını biliyorum. Gazimizin konferans vermesini engellemek isteyenlerinde olduğunu biliyorum. Ama gazimiz çok dikkatli olduğundan, bu istemeyenlere herhangi bir koz vermedi. Ancak bu seferki konferansında ayakta konferans verdiğinden, bir çocuğumuz bayılmış üzüldüm. Keşke bayılmasaydı. Keşke oturarak yapsalardı. Yöntemde yanlışlık olabilir" dedi.

Gazi Murat Caner'in sadece Adana'da değil İstanbul, Kayseri ve diğer illerde de konferans verdiğini hatırlatan Atış, şunları söyledi:

"Canı gönülden konferans veriyor. Televizyonlarımızda gösterilen, görüntüler nasıl çocuklarımızı rahatsız ediyorsa, hepimizi rahatsız ediyorsa bu anlatış şekli bir çocuğumuzu rahatsız etmiş olabilir. Üzüldüm yöntem tekrar gözden geçirilecek. Gazimizde konferansların daha az çocukları üzecek şekilde vermeye devam edecektir diye düşünüyorum. Konuyu inceliyoruz Milli Eğitim Müdürlüğümüzle konuyu inceleyeceğiz."

İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2008 Perşembe 13:51:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?