4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Vali Atış'tan kutlama mesajı

Adana Valisi İlhan Atış, "Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak, bir bayrak altında bölünmez bir bütün olarak yaşamak, iyi ve kötü günlerde kenetlenerek güzel günlere taşımak sizlerin sayesinde olacaktır" dedi.

Vali Atış, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında, Milli Mücadelenin Ulu Önder Atatürk tarafından ilk cümlesinin, "1919 Senesi Mayısın 19'uncu günü Samsun'a Çıktım" ile başladığını ifade ederek, "Bundan tam 90 sene önce yok olmaya nazır Osmanlı Hükümdarlığı için düşmanlarımız: "Artık Türk hikayesi bitti" dedikleri anda, Samsun'da bir güneş gibi doğan Ulu Önder Atatürk Milli Mücadeleyi başlatmış ve "bitti" denilen Türk milletinin bitmediğini tüm dünyaya göstermiştir" dedi.

Gençlere mesaj veren Atış şunları kaydetti:

"Büyük fedakarlıklarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti, bu ülkenin geleceği olan sizlere emanet edilmiştir. Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak, bir bayrak altında bölünmez bir bütün olarak yaşamak, iyi ve kötü günlerde kenetlenerek güzel günlere taşımak sizlerin sayesinde olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti; laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devletidir. Devletimizi sizler geliştirerek ilelebet koruyacaksınız. Bugün, Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 90. Yılını hep birlikte kutlamanın onur ve mutluluğunu yaşıyoruz. 19 Mayıs 1919; kişisel egemenlikten milli egemenliğe geçişin tarihidir. Ve Ulu Önder Atatürk'ün Türk gençliğine ne kadar önem verdiğinin göstergesidir. Bu duygu ve düşüncelerle; tüm Adanalıların 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği olan siz gençleri sevgi ile kucaklıyorum."

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2009 Pazartesi 16:57:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?