3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Vali Atış'tan Zafer Bayramı mesajı

Adana Valisi İlhan Atış, "Türk Ordusu, bugünde ihtiyaç duyduğu niteliklerle donanmış olarak yurdumuzu ve ulusumuzu iç ve dış her türlü tehlikelere karşı koruma ve kollama görevini yerine getirmektedir" dedi.

Atış, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda, "Yüce milletimizin yeniden doğuşunu müjdeleyen ve cumhuriyetimize hayat veren büyük zaferimizin 86. yıldönümünü kutlamanın sonsuz heyecanı ve sevinci içerisindeyiz. Her safhası tek tek düşünülerek hazırlanan bu mücadele, aziz vatanımıza ve bağımsızlığımıza kasteden işgal kuvvetleri karşısında Türk Ordusu’nun ortaya koyduğu eşsiz bir zaferle sonuçlanmıştır. En zor şartlarda ülkemizi zulümden, felâket ve sıkıntılardan kurtarmış olan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Başkomutanlığını yaptığı Türk Ordusu, bugünde ihtiyaç duyduğu niteliklerle donanmış olarak yurdumuzu ve ulusumuzu iç ve dış her türlü tehlikelere karşı koruma ve kollama görevini yerine getirmektedir. Bizler Kahraman Atalarımızdan aldığımız güçle, Büyük Önder Atatürk'ün işaret ettiği çağdaş uygarlık yolunda kararlı bir şekilde ilerlemeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Türkiye Belediyeler Birliği ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak da, bir mesaj yayınlayarak Türk milletini kutladı. Başkan Durak mesajında; 30 Ağustos Zaferi’ni güneşe benzeterek, bu güneşin sadece Türk Milletinin değil aynı zamanda işgale ve zulme uğramış bütün mazlum milletlerin yolunu aydınlattığını belirtti.

30 Ağustos’un dağılmış bir imparatorluğun üzerinde gürbüz bir fidan gibi yükselen demokratik, sosyal, laik, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kilometre taşı olduğunu ifade eden Başkan Durak, mesajında şu görüşlere yer verdi:

“30 Ağustos Zaferi, milletler tarihinde müstesna bir yere sahiptir. Ekonomik açıdan oldukça geri, yokluklar ve yoksulluklar içerisinde çırpınan bir milletin kanıyla, canıyla dünyanın gelişmiş ileri devletlerine karşı kazandığı bu şanlı zafer, bağımsızlık ve kurtuluş uğrunda direnen bütün mazlum milletlerin moral ve esin kaynağı olmuştur. Tarihi üstün başarılarla dolu Türk Milletinin gurur abidesi olan 30 Ağustos Zaferi, milli birliğini muhafaza eden ve onu bütün değerlerin üzerinde tutan bir milletin en zor şartlarda bile esaret altına alınamayacağının tarihsel bir kanıtıdır. Milletimizin bu gururlu gününde bize özgür bir vatan üzerinde, onurlu bir şekilde yaşama imkanı tanıyan şanlı ordumuza, yüreklerimizdeki müstesna yerini her zaman koruyan aziz şehitlerimize, kahraman gazilerimize ne denli minnet duysak azdır. Başta Cihan Önderimiz, büyük yurtsever ve eşsiz devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bize bu zaferi armağan eden kahraman ecdadımızı sonsuz bir saygıyla anıyoruz. 30 Ağustos Zaferi’ni tarihe altın harflerle yazan yüce milletimiz, üzerinde yaşadığı vatan toprağını her zaman namusu bilecek, Cumhuriyetimizin değerlerine sahip çıkarak onu sonsuza dek yaşatacaktır."

Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, “Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde gerçekleştirilen kurtuluş mücadelesiyle yüce Türk milleti hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur.” dedi.
Öztürk, aziz Türk Milleti'nin, kahraman Silahlı Kuvvetleriyle bütünleşerek emperyalist güçlere karşı 30 Ağustos'ta elde ettiği zaferin yıldönümünü milletçe kutlamanın mutluluk ve heyecanının yaşandığını belirtti.

Türk milletinin bu zaferle, millî hakimiyet, birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere karşı dünyadaki tüm mazlum milletlere örnek olacak şekilde unutulmayacak bir ders verdiğini kaydeden Öztürk, “Türk milleti bu şekilde hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini, sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya kabul ettirmiştir” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2008 Cuma 14:28:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?