4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Vali İlhan Atış ATO'da

Adana Valisi İlhan Atış, gerek ülkenin içerisinde bulunduğu ekonomik krizin etkilerinin hafifletilebilmesi, gerekse de Adana’nın sorunlarının çözümlenebilmesine yönelik olarak birlik ve beraberlik içerisinde gayret gösterilmesi gerektiğini belirterek, “Adana Ticaret Odası, Adana Sanayi Odası ve Adana Ticaret Borsası’ndan ve bu Odalarımızın bünyelerindeki işadamlarımızdan önümüzdeki dönemde çok şeyler bekliyoruz” dedi.

ATO’yu ziyaret ederek, Meclis Başkanı Behiç Pakyürek, Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Baş, Başkan Yardımcıları Ali Gizer, Atila Menevşe, Yönetim Kurulu üyeleri İsmail Babacan, Ömer Küpeli, Mehmet Şahbaz, Ali Cerit, Naci Heybeli ve Genel Sekreter Ahmet Nevruz ile görüşen Vali İlhan Atış, “Oda seçimlerinin ardından yerel seçimlerin de araya girmesiyle ATO’nun yeni yönetimini kutlama niteliğindeki ziyaretini gecikmeli olarak gerçekleştirilebildiğini” kaydetti.

Ziyaret sırasındaki konuşmasında, kentin gelişimine yön veren kurum ve kuruluşların birbirlerine entegre olmaları ve çalışmaların birlikte gerçekleştirilmesinin başarılı sonuçlar alınmasını sağlayacağını kaydeden Vali Atış, sorunların çözümüne yönelik olarak Ankara düzeyindeki girişimlerin de ortak heyetler oluşturularak yürütülmesi gerektiğine değindi.

Adana Ticaret Odası’nın kentin ekonomik ve sosyal sorunlarının çözümlenebilmesine yönelik çalışmalarını takdirle izlediğini kaydeden Vali İlhan Atış, ATO’nun özellikle uluslararası nitelikteki faaliyetlerinin, gelecekte bir enerji üssü haline gelmesi beklenen Çukurova ve Adana’nın gelişen ve değişen vizyonuna önemli katkılar sağladığına inandığını vurguladı.

ATO Meclis Başkanı Behiç Pakyürek ve Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Baş da konuşmalarında, kent dinamiklerinin ortak akılda buluşamamaların birlik ve beraberlik anlamında özlenen tabloların oluşmasını engellediğini vurguladılar. Vali Atış’a ATO’nun çalışmalarına ve yeni projelerine ilişkin bilgiler de veren Pakyürek ve Baş, önümüzdeki dönemde yurtdışı temaslara ağırlık verileceğini, farklı ülkelerden işadamı heyetlerinin Adana’ya davet edileceğini ve bu ülkelere Adanalı işadamlarının da götürülerek ekonomik ilişkilerin karşılıklı olarak geliştirilebilmesine yönelik girişimlerde bulunulacağını vurguladılar.

Pakyürek ve Baş, kuruluş hazırlıkları büyük ölçüde tamamlanan ATO Üniversitesi konusunda Vali Atış’ın destek ve yardımımı beklediklerini de ifade ettiler.
Adana Valisi İlhan Atış da, üniversite konusundaki gelişmeleri yakından izlediğini, bu konuda her türlü destek ve yardımda bulunacağını ve projenin en kısa sürede hayata geçirilmesini sağlayacağını vurguladı.

Atış, “Üniversite kuruluşunu son derece önemli bir görev olarak değerlendiriyorum. Çünkü Adana’da yeni bir üniversitenin kurulmasının kente gerek ekonomik, gerekse de sosyal anlamda büyük katkılarda bulunacağına inanıyorum” dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 14:26:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?