2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Vali İlhan Atış Kozan'da

Adana Valisi İlhan Atış, ziyaret ettiği Kozan ilçesinde Belediye tarafından restorasyonu tamamlanan tarihi Yaver'in Konağını gezerek incelemelerde bulundu.

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, restorasyonu tamamlanarak 26 yataklı Butik Otel'e dönüştürülen Taş mahallesindeki Yaver'in Konağı'nda Vali Atış'a brifing verdi. Özgan, Aşağı Çarşıdaki mülkü belediyeye ait tarihi 6 adet işyerinin restorasyonu ve Kozan Kalesi eteğinde yapılması planlanan ve projesi hazırlanmış sosyal tesislerin yapımına başlanılması için Vali Atış'tan ödenek talebinde bulundu.

Başkan Özgan, Kozan'daki tarihi evlerin bulunduğu tüm sokaklarda da röleve çalışmalarının yapıldığını, 3 katlı Taş konak ve içerisinde 21 işyeri bulunan tarihi bedesten için restorasyon projelerinin de hazır olduğunu söyledi.

Vali İlhan Atış, Yaverin Konağını Bolu'nun Safranbolu, Ankara'nın Beypazarı ve Muğla'nın Akkaya ilçelerindeki restorasyonu yapılmış konaklardan daha güzel bulduğunu ve özenle aslına uygun hale getirilmiş olduğunu söyledi. Belediye Başkanı Kazım Özgan'dan ilçede başlatılan 'Kentsel Dönüşüm Projesi' ve tarihi mekanların restorasyonu için hazırlanan projeler hakkında da bilgi alan Vali Atış, Kozan Kalesi eteğinde belediye tarafından yapılmak istenen lokanta ve 20 yataklı Sosyal tesisle ilgili de ödenek konusunda destek sözü verdi.

Hazırlanan projeleri çok beğendiğini ifade eden Atış, buradaki projelerin asgari olarak Anavarza Kalesi ve Antik Kenti içinde planlanmasını ve bu konuda çalışma başlatılmasını isteyerek şunları söyledi: "Yapmış olduğunuz projeye tam destek veriyorum. Yeter ki zamanında yapılsın Valilik olarak yeterli paramız var. Elimizden gelen yardımı yapacağız. Ancak Anavarza'ya da burada bana gösterilen projenin asgarisinin yapılmasını arzu ediyorum."

Öte yandan projeler için dört yüz milyar liralık ödenek aktarılacağı öğrenildi. Konuyla ilgili Kozan Belediye Başknaı Kazım Özgan, "Kozan, tarihi kimliği olan ve yaylaları bol olan bir şehirdir. Bu da turizm açısından çok önemli. İşte bir Beypazarı, Amasya, Mardin gibi şehirler nasıl tarihine önem veriyorsa, biz de aynı şekilde Kozan'ın tarihine önem veriyoruz. Bizim de tarihe dönüş kapsamında büyük çalışmalarımız var. Kozan'ımız için ne gerekiyorsa elimizden geleni yapacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2008 Çarşamba 09:38:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?