29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Vali Kıraç'ın veda ziyaretleri

İzmir Valiliği görevine atanan Cahit Kıraç, Adana'da 2.5 yılını dolu dolu geçirdiğini söyleyerek, "Adana, geleceği parlak bir şehirdir" dedi. 

Valiler Kararnamesi'yle İzmir Valiliği'ne atanan ve 16 Mart Cuma günü yeni görev yeri olan İzmir'e gidecek olan Kıraç'ın veda ziyaretleri bugün de devam etti. Vali Kıraç, önce Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde gazetecilerle bir araya gelerek sohbet etti. Kıraç, sohbet esnasında yaptığı konuşmada, Adana'da gerek ulusal gerekse yerel basının, kendilerine yol gösterici olduğunu söyledi. Kıraç, görevi gereği basın mensuplarıyla yakından tanıştığını ifade ederek, "Herkes görevini sevgi ve saygı çerçevesinde yapıyor. Gazetecilerin bize sürekli olumlu etkileri oldu. Görevde olduğum 2.5 yıllık süre zarfında hiçbir basın mensubuyla sorun yaşamadım. Kimseyi kırdığımı sanmıyorum. Ancak kişisel olarak kırgın olan varsa, ben gitmeden söylesin. Bunu bilmek istiyorum. Çünkü Adana'yı ve sıcak insanlarını çok seviyorum. 16 Mart'ta ayrılacağım" diye konuştu. 

Kıraç, Adana'nın geleceğinin parlak olduğuna dikkat çekerek, şunları kaydetti: 

"Adana'da 2.5 yılımın her günü dolu dolu geçti. Adana, Türkiye'de hep enlere ve ilklere imza atmıştır. Bunu kültür, sanat ve spor alanında görmek mümkün. Bu nedenle ben, Adana'nın geleceğinin parlak olduğunu düşünüyorum. Adana'yı hiçbir zaman unutmayacağım." 

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir de, Vali Kıraç'ın 2.5 yıl içerisinde Adana'da spordan, sanata birçok alanda önemli hizmetler verdiğini, kendisinin Adana'dan ayrılmasının üzüntü verici olduğunu, ancak İzmir için bir kazanç olduğunu vurguladı. 

Daha sonra Vali Kıraç, Cemiyet Başkanı Esendemir'e teşekkür belgesi verirken, Esendemir de Karıç'a plaket takdim etti. 

Vali Kıraç, daha sonra Anadolu Ajansı, 5 Ocak Gazetesi, Akdeniz TV ve sivil toplum örgütlerini ziyaret etti.
İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2007 Cumartesi 12:59:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.ergazadana.com IP: 88.224.7.xxx Tarih : 11.03.2007 12:48:04
Sayın hemşehrim GAKKOŞ valimiz Cahit Kıraç beye Adanamıza yaptığı başarılı hizmetlerinden dolayı teşekkür ederim. Vatandaşlarımızın valimizi başarılı bulması bir hemşehrisi olarak bizi gururlandırmakta ve sevindirmektedir. Yeni görevinde başarılar diliyorum.