29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Vali Kıraç'ın veda ziyaretleri

Valiler Kararnamesi'yle İzmir Valiliği görevine atanan Vali M.Cahit Kıraç, veda ziyaretlerini sürdürüyor. 

Vali Kıraç, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Kıraç’ı, Adana’da bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya, Genel Sekreter Yardımcısı Recai Yıldırım ve İl Başkanı Yılmaz Tankut ile diğer yöneticiler karşıladı.
 
Burada bir süre sohbet eden Vali Kıraç, Adana’dan çok olumlu izlenim ve hatıralarla ayrılacağını söyledi. Kıraç “Arkamızdan ‘Allah razı olsun’ denebilirse ne mutlu bize” dedi. 

Nevruz'un Türk Bayramı olduğunu ve Türk tarihinde çok önemli bir yeri bulunduğunu hatırlatan Kıraç, “Nevruz Bayramını huzur içinde geçirmek için Valilik olarak program yaptık. Bu program dahilinde herkesi kutlamaya davet ediyoruz. Huzur içinde kutlanması için de güvenlik önlemleri çok etkin biçimde alındı" diye konuştu.
 
Basın mensuplarının “İstismar eden çevreler var. Bunlara karşı ne yapılacak?” şeklindeki bir soruyu cevaplayan Kıraç, “Bizim programa uygun şekilde kutlamak isteyen hiç kimseye bir engel çıkarılmaz. Birlik, beraberlik ve huzur içinde kutlamak istiyoruz. Gösteri ve yürüyüş kanunları kapsamında farklı mekanlarda kutlama talep edilebilir. Bu tür istekler, uygun görülürse izin verilir. Ancak tahrik edici, istismar edici etkinliklere asla izin verilmez, verilmeyecektir. Hiç kimsenin halkın huzurunu bozmaya hakkı yoktur” cevabını verdi.

KIZILAY'I ZİYARET
Vali Kıraç, Kızılay Derneği Adana Şube Başkanı Mehmet Sağlam'ı da ziyaret etti. Vali Kıraç’ın Adana’dan ayrılması nedeniyle sevinç ve hüznü bir arada yaşadıklarını ifade eden Sağlam, “Özellikle Valimiz, eğitim ve sağlık alanında Adana’nın geleceğine ilişkin çok önemli çalışmalara imza atmıştır. Sınıf mevcutları 60-70’lerden 40’lara inmiştir. Valimiz, kamu kurumları arasında koordinasyonun sağlanmasında, sivil toplum örgütleri arasındaki ilişkilerin tanziminde adeta bir orkestra şefi gibi çalıştı" dedi.
Daha sonra Sağlam Vali Cahit Kıraç’a, Adana’ya hizmetlerinden ve Kızılay’a göstermiş olduğu duyarlılıktan dolayı şükran plaketi verildi.
Vali Kıraç da, Başkan Sağlam’a kamu hizmetlerine ve bölgeye yaptığı çalışmalardan dolayı Sağlam’a teşekkür belgesi takdim etti.
Ziyaret sonunda Dernek Başkanı Av. Mehmet Sağlam, yönetim kurulu üyeleri ile çalışanları Vali Kıraç’ı kapıda gül ve alkışlarla uğurladı. Vali Kıraç, gösterilen ilgi karşısında gözleri dolarken kendisine verilen gülleri vatandaşlara dağıttı.
İha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2007 Pazar 13:53:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?