5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Vali'den betonlaşma uyarısı

Vali Kıraç, yaptığı açıklamada, turisti en iyi şekilde ağırlayacak tesisler olmadan turizmde hak iddia etmenin bir faydasının olmayacağını, bu nedenle özellikle özel teşebbüsün yatırımına ihtiyaç duyulduğunu söyledi.
Doğu Akdeniz'in, Türkiye'de el değmemiş en bakir alanlara sahip olduğunu, Adana'nın sahil ilçeleri Yumurtalık ve Karataş'ın bunun en belirgin örneklerini oluşturduğunu belirten Kıraç, ''Buraların kıymetini bilmeliyiz. Güneşi, kumsalı ve ulaşım olanaklarıyla bölgemizde turizmi canlandıracak imkanlara sahibiz'' dedi.
Betonlaşmaya izin vermeden bölgede turizmin canlandırılması gerektiğini ifade eden Vali Kıraç, şunları kaydetti:
''Adana'nın turizmdeki en büyük sıkıntısı yerli ve yabancı turisti ağırlayacak yatak kapasitesi olmaması. Gelen turist buradan transit geçiyor. Bu yıl 20 milyona ulaşacak turisti ağırlarken Adana bundan mahrum kalıyor. Karataş ve Yumurtalık'ın turizm bölgesi ilan edilmesi çalışması son noktaya geldi.
İki ilçe turizm bölgesi ilan edildiğinde buralara yatırımcıyı çekeriz. Yumurtalık için daha önce verilmiş bir turizm alanı kararı zaten var. Karataş ile ilgili karar ise sit alanları nedeniyle iptal edilmiş. Ancak, bu ilçede sit kapsamına giren yerlere dokunulmamak koşuluyla karar çıkacak.''
Vali Kıraç, Karataş ve Yumurtalık'ın iklimi, doğal güzellikleri, hava ve karayolu imkanlarıyla Antalya'dan farkının olmadığını vurguladı.
Başta turizm olmak üzere sanayi ve ticaretin gelişmesi için Suriye ile görüşmelerin yapıldığını, bundan sonraki ilk toplantının da muhtemelen gelecek yıl mart ayında Adana'da yapılacağını vurgulayan Kıraç, Ortadoğu'nun turizm yönünden önemli bir potansiyel olarak değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti. Yabancı turistlerin yanı sırı yerli turistlerin de yine tesis sorunları nedeniyle Karataş ve Yumurtalık'a yönelmediğini vurgulayan Kıraç açıklamasında şunları söyledi:
‘'Adana ile Karataş arası 40-50 dakikalık yol. Buradaki duble yol çalışmaları devam ediyor, muhtemelen 2006 yılında bitirilecek. Böylece Adana ile Karataş arası yarım saate düşecek. Bu yolun açılması Adana halkını buraya yönlendirecek.''
Mehmet Büyükarı - Kenthaber / Adana
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2005 Pazartesi 22:44:00
Güncelleme :19 Temmuz 2005 Salı 14:33:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?