4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Vali'den hazırlıksız okul özrü

Adana Valisi İlhan Atış, yeni eğitim-öğretim yılının açılışında ziyaret ettiği okulun eğitime hazır olmadığını görünce velilerden ve öğrencilerden özür diledi.

Vali Atış, Seyhan Kaymakamı İsmail Hakkı Develi, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat ve beraberindeki heyetle birlikte 2009-2010 eğitim-öğretim yılının açılışında Turhan Cemal Beriker İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti.

Okul girişinde öğrenciler ve veliler tarafından 'İlhan Baba' sloganlarıyla karşılanan Atış, çocuklarla tek tek ilgilendi. Daha sonra okulu gezen Atış, Okul Müdürü Fatma Yavuz'dan bilgi aldı. Müdür ve öğretmenlerden okul hakkındaki sıkıntıları dinleyen Atış, eksikliklerin giderilmesi konusunda Seyhan Kaymakamı Develi ile İl Milli Eğitim Müdürü Büyükfırat'a talimat verdi.

Okulu gezdikten sonra okul bahçesinde kendilerini karşılayan öğrencilerin yanına giden Atış, eksikleri en kısa zamanda tamamlayacaklarını belirterek, "Yeni eğitim-öğretim yılı bugün başladı. Gelirken 'İlhan Baba' diye bağırdığınız için teşekkür ederim. Ama tam babalık yapabilseydik şimdi okulunuz hazır olurdu. Okul, imkansızlıklar içinde, bazı noksanlıkları var. Kusura bakmayın lütfen, biz bu işi başaramamışız. Velilerimizden özür diliyoruz. Bugün bu okul hazır olmalıydı. Bir uyarıyla bu okulun muhtaç durumda olduğu ortaya çıktı. Seyhan Kaymakamımız birebir ilgilenecek, en geç bir hafta içinde size çok temiz bir okul teslim edeceğiz. Bugün bu okulu size teslim edemediğimiz için anne ve babanızdan özür diliyoruz. Siz sevgili çocuklarımıza da kusurumuza bakmayın diyoruz. Bu okulda laboratuvar dahil gereken her şey yapılacak. En geç bir hafta kaybınız olacak. Hepinize başarılar diliyorum" dedi. Atış, daha sonra öğretmenlerle görüşüp okuldan ayrıldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2009 Perşembe 21:02:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?