4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Validen kurtuluş mesajı

Adana Valisi İlhan Atış, "Hakkı ödenemez vatan evlatlarının bundan tam 87 yıl önce verdiği bu kurtuluş mücadelesi sonucu bugün onların torunları olan bizler rahat ve huzurluyuz" dedi

Vali Atış, Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 87. yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında, yaşanan süreçte, Adana'da da kahramanca bir mücadele verildiğini, bu kahramanlık destanının büyük bir zaferle sonuçlandığını belirterek, "Vatanımızın kurtarıcısı Atatürk'ün; 'Bende bu vekayiin ilk hissi teşebbüsü bu memlekette, bu güzel Adana'da vücut bulmuştur' ifadesi, esaret altına alınmak istenen Türk Milleti'nin elde ettiği özgürlük ve bağımsızlığın temellerinin Adana'da atıldığının bir göstergesidir" dedi.

Atış, mesajından şunları kaydetti:

"Hakkı ödenemez vatan evlatlarının bundan tam 87 yıl önce verdiği bu kurtuluş mücadelesi sonucu bugün onların torunları olan bizler rahat ve huzurluyuz. Şanlı tarihimize baktığımızda buna benzer birçok zafer kazanmış olan Türk Milleti'nin evlatları olarak özgür ve bağımsız yaşadığımız bu topraklarda 5 Ocak Kurtuluş Bayramı'nı coşkuyla kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz. Bize bu coşkuyu yaşatan ve hayatları pahasına kahramanca mücadele veren şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle anarken, tüm Adanalıların 5 Ocak Kurtuluş Bayramı'nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

iha
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2009 Pazar 13:32:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?