4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Valisi Atış'tan PKK'ya tepki

ADANA VALİSİ ATIŞ 34 PKK'LININ TESLİM OLMASINI DEĞERLENDİRDİ

Adana Valisi İlhan Atış, Kandil ve Mahmur'dan gelen bölücü terör örgütü üyelerinin şov yapmasına tepki gösterdi.

Atış, "Şimdi sanıyoruz ki iki minibüs dolusu adam geldi. Orada burada konuşuyor. Hemen endişeye kapılıyoruz. Ne oluyor ya? Hiçbir şey olmuyor. İki minibüs dolusu adam sadece şov yapmaya çalışıyor, O kadar" dedi.

Vali İlhan Atış, Türk Asya Strateji Stratejik Araştırmalar Merkezi'nce (TASAM) Seyhan Kültür Merkezi'nde "Türkiye'nin Stratejik Vizyonu 2023" projesi kapsamında düzenlenen toplantıda, bölücü örgüt kamplarından gelerek Türkiye'ye teslim olan PKK'lıları şov yapmakla eleştirdi.

Dün gazi ve şehit yakınlarının tepkisinin ardından bugün katıldığı toplantıda, PKK'lıların şov yaptığını belirten Vali Atış, "Şimdi herkes sanıyor ki Diyarbakır'da insanlar 'Ulan bu ülkeyi nasıl böleriz' diye düşünüyorlar. Hayır efendim. Bu işle uğraşanların sayısı binde bir bile değildir. Türkiye Cumhuriyeti'nin bayrağı altında 'Ne mutlu Türk'üm diyene' deyip ezanın sesini dinleyen insanların hepsi mutludur ve mutlu olacaktır. Bizler, 'Ne mutlu Türk'üm' diye derken hiçbir etnik unsuru buraya sokmuyoruz.

Biz kültürde birliğimizi, vatanda birliğimizi, Misak-ı Milli'de birliğimizi seslendirmek istiyoruz. Hep de seslendireceğiz" diye konuştu.

Kandil ve Mahmur'dan gelen bölücü terör örgütü üyelerinin şov yapmasına tepki gösteren Vali Atış, "Şimdi sanıyoruz ki iki minibüs dolusu adam geldi. Orada burada konuşuyor. Hemen endişeye kapılıyoruz. Ne oluyor ya? Hiçbir şey olmuyor. İki minibüs dolusu adam sadece şov yapmaya çalışıyor, o kadar" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin 80 yıl içinde aldığı mesafenin Almanya'dan da Japonya'dan da fazla olduğunu kaydeden Vali Atış, Türkiye'nin çevresindeki ülkeler ve bölücü terörden dolayı milli savunma gelirlerinin arttığını hatırlattı. Türk milletinin yorulmamak için yola çıktığını vurgulayan Atış, gelecekten de endişeli olmadığını anlattı.

Sürekli bardağın dolu tarafını görmek gerektiğini, boş tarafı görüp ağlamanın fayda getirmeyeceğini ifade eden Atış, Türkiye'nin bitti denildiği anda bile ayağa kalkmasını bildiğini söyledi. Atış konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Gelecek endişemiz yok bizim. Umutluyuz. 1914 yılında bazı ülkeler Türk milletinin bittiğini düşünerek Çanakkale'ye saldırdılar. Gördüler ki karşılarında bir dağ var. Türk milleti var, hiç de bitmeye niyeti yok. Ve yine bazı akılsızlar 1991-94 yılları arasında Misak-ı Milli sınırlarının değişebileceği düşüncesine kapıldılar. Gördüler ki hayır Türk milleti sınırlarını hiç tartışmıyor bile. Gerekirse şehit vererek, gazi olarak mücadele etmesini biliyor. 2001 yılında Türkiye ekonomisi tepetaklak giderken de birçok kişi 'Bu iş bitti' dedi. Ancak gördük ki bitmedik."

TASAM Başkanı Süleyman Şensoy ise Cumhuriyet'in 100. kuruluş yıldönümünü sembol kabul ederek gelecek endişesi ile hareket etmeyi hedeflediklerini bildirdi. Gemiye binen yolcuların nereye gideceğini bilmek istediğini dile getiren Şensoy, bu amaçla merkezin çalışma yaptığını anlatı.

Ülkesinin nereye gideceğini bilmeyenlerin vizyon çizemeyeceğinin altını çizen Şensoy, bundan dolayı en küçük memurdan yüksek bürokrata kadar herkese görev düştüğüne dikkat çekti. Şensoy, "Artık sermayenin merkezi değişiyor. Türkiye de ya ileri ya da geri gidecek. Ancak bizim milletin kodlarında ileri gitmek var. Yüzde 80 insan yüzde 20 insan gücüyle hedeflerimize ulaşabiliriz" şeklinde konuştu.

ADANA VALİSİ ATIŞ 34 PKK'LININ TESLİM OLMASINI DEĞERLENDİRDİ
ADANA VALİSİ ATIŞ 34 PKK'LININ TESLİM OLMASINI DEĞERLENDİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2009 Cuma 14:49:03
Güncelleme :23 Ekim 2009 Cuma 15:06:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?