3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Valiye selam vermenin cezası 55 YTL

Adana'da kırmızı ışıkta aracıyla beklerken yanında makam aracıyla duran valiye eliyle selam veren sürücüye, "makam aracını tehlikeye düşürmekten" 55 YTL trafik cezası kesildi.

Belediyeevleri Mahallesi'nde oturan oto tamircisi Hakan Top (28), geçen hafta otomobiliyle iş yerine giderken 2000 Evler Kavşağı'nda kırmızı ışıkta durdu. Hakan Top, yol hakkının gelmesini beklerken bir kaç saniye sonra Adana Valisi İlhan Atış'ın makam aracı yanında durdu.

Arka koltukta oturan valiye eliyle selam veren Hakan Top, karşılığını da aldıktan sonra yeşil ışığın yanmasıyla birlikte yoluna devam etti. Kanalköprü, 1. duraktaki iş yerine ulaşan Top'u, kendisini kapıda bekleyen bir trafik ekibi karşıladı. Polisler, valiye el sallayan Hakan Top'a, "Makam aracını tehlikeye düşürmek" suçundan 55 YTL trafik cezası kesti.

Şaşkınlığını üzerinden atamayan Top, polislere Vali Atış ile sadece selamlaştığını ve aralarında başka bir olay geçmediğini bunun neresinin suç olduğunu söyledi. Olanlara bir anlam veremediğini belirten Top, "Sabah işe gidiyordum. Işıkta beklerken valinin aracı yanıma yaklaştı. Sayın Vali gazete okuyordu. Gazeteyi indirince el sallayıp selam verdim. O da el salladı ve yeşil yanınca aracı hareket etti. Bütün hepsi bir dakikadan az bir süre içinde oldu. Polisler plakamı anons etmişler. Trafik ekipleri iş yerime gelip ceza kesti. Hak etmiş olsam gücenmem ama ben selam vermekten başka bir şey yapmadım. Bu ne demek oluyor anlamış değilim" dedi.

Vali Atış, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Hakan Top'un kendisine kırmızı ışıkta selam verdiğini, ancak kedisine selam verdiği için trafiği tehlikeye soktuğu ve zikzaklar çizerek makam aracına yaklaştığı için ceza verildiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2008 Çarşamba 11:35:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
helal olsun IP: 80.221.205.xxx Tarih : 23.07.2008 14:34:15

o adami kim vaali yapmis yaaaa halk la ic ice olmasi gereken valinin yaptigina bakarmisiniz vaali bey sen biraz daha okusaydinda ormanci olsaydin daha iyi olurdu sanirim.