5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Vasiyeti 'metro' oldu

Adana’da geçen hafta Seyhan Belediyesi Meclis Salonu kapısında uğradığı saldırı sonucu komalık olan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Gören, saldırının arkasında yarım kalan metro inşaatını bitirme çabasının yattığını iddia etti. Saldırıdan sonra vasiyetini de hazırlayan Gören, "Ben ölümü gülerek karşılamaya hazır biriyim" dedi.

Ali Gören, Seyhan Belediye Meclisi’nde bugün düzenlediği basın toplantısında, maruz kaldığı saldırının asıl sebebinin metro inşaatının bir an önce bitirilmesi için çaba göstermesi olduğunu savunurken, daha önce de tehditler aldığını söyledi.

Toplantıda, "Bana bir şey olursa metronun bitirilip halkımın hizmetine sunulması vasiyetimdir. Çapulculara pabuç bırakmayınız. Mutlu ve huzurlu olunuz. Refaha ermenizi dilerim. Beni unutmayınız" şeklinde vasiyet yazdığını da açıklayan Gören, suçluların bulunmasını ve cezalandırılmasını istedi.

Gören, saldırganları Seyhan Belediyesi’ne alan meclis üyesi ile güvenlik kameralarının neden "aşağı bakar" şekilde çalıştığının araştırılmasını istedi ve saldırı sonrası meclise girip bilgi verirken, "Bu senin meselen" şeklinde tavır koyan meclis başkan vekili ile telefonla kendisine meclise gelip gelmeyeceğini sorarak saldırganları belediyeye alan meclis üyesinin sorgulanması gerektiği ifade etti. Gören, saldırı sonrası kendisine ilgisiz kalan Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk ile meclis üyelerine de sitemde bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak’ın verdiği görev doğrultusunda Adana’da yarım kalan metro inşaatını bitirmek için yoğun çaba sarf ettiğini, ödeneğin çıkması halinde projenin hızlanacağını da anlatan Gören, "Metronun bitmesi birilerinin işine yaramayacaktı. Işık Kooperatifi olayı tamamen çarpıtmadır. Asıl mesele bu değildir. Işık Kooperatifi olayında sadece hat sayısının artırılması ve şehir içi servis müsaadesi için seçim döneminde benimle çalışanlara yardımcı olmaya çalıştım. Hat sayısı 3 minibüsle sınırlı kaldı, ama şehir içi servis imkanı verildi. Bundan hiçbir şekilde çıkarım yok. Ben ölümü gülerek karşılamaya hazır biriyim" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2005 Pazartesi 16:08:51
Güncelleme :14 Haziran 2005 Salı 12:53:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?