4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Vatandaşa Başbakanlıktan teşekkür

FAKİRE KÖMÜR KAZIĞINI ORTAYA ÇIKARTAN VATANDAŞA BAŞBAKANLIK'TAN TEŞEKKÜR

Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü tarafından Bakanlar Kurulu kararıyla ihale usulü alınarak fakir ailelere dağıtılan 25 kilogramlık torba kömürün kilolarca eksik çıktığını belirleyen vatandaş, Başbakanlıktan kendisini arayan bir kişinin devletin dolandırıldığını ortaya çıkardığı için teşekkür ettiğini söyledi.

Adana'nın merkez Seyhan ilçesinde oturan Yalanca ailesine, fakir olduğu için muhtarlıktan çağrılarak Seyhan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın kömür dağıtım merkezinden 20 torba kömür verildi.

Yalanca ailesinin adına 20 torba kömürü alan lise öğrencisi 16 yaşındaki Serkan Yalanca torbalarda kömürlerin 25 kilogram olduğunun belirtilmesine rağmen torba ağırlıklarından şüphelenerek evde babası Özkan Yalanca ile tek tek tartınca torbaların 17 ile 25 kilo arasında değiştiğini gördü.

Daha sonra gazetecilere haber veren Yalanca ailesi fakire kömür kazığının gündeme taşınmasına ve gün yüzüne çıkmasına yardımcı oldu. Haberin yayınlanmasının bir gün sonra Özkan Yalanca'nın ev telefonu çaldı. Karşıdaki kişi Başbakanlıktan aradığını söyleyerek Yalanca ailesine kömürdeki sahtekarlığı ortaya çıkardıkları için teşekkür etti.

Özkan Yalanca, kendisinin muhtarlıktan çağrılarak Seyhan Kaymakamlığı'nın dağıttığı 20 torba kömür verildiğini ancak üzerinde 25 kilogram yazan kömür torbalarının çok hafif olduğu için eve gelince tarttığını söyleyerek, "Sadece 3 torbası 25 kilogram, diğerleri ise 17, 18, 20, 21, 23 kilogram geldi. Çok şaşırdım resmen devleti dolandırıyorlardı. Bunun için gazetecileri çağırıp haber verdim. Sahtekarlığın gün yüzüne çıkıp devletin dolandırılmasının önüne geçilmesi için uğraştım" dedi.

Yalanca mücadelesinin sonuç verdiğine dikkat çekerek şunları söyledi:

"Haberden hemen sonra telefonum çaldı. Telefonu açtığımda çok şaşırdım. Biri Başbakanlıktan aradığını söylüyordu. Önce inanamadım ama sonra bana kömür hakkında soru sormaya başlayınca inandım. Başbakanlık'tan aradığını söyleyen kişi bana kömürün nereden geldiğini, kimin torbaladığını sordu önce. Ben de torbanın üzerine bakıp cevap verdim. Ardından sizden başka kömürü eksik çıkan var mı diye sordu. Ben de herkesinki eksik ama onlar ortaya çıkmıyor dedim. Bana 'Sadece sen mi tarttın' diye sordu. Ben de

'Evet' dedim. Daha sonra eksik torbalar için gerekli incelemenin başlatılacağını söyledi, duyarlı bir vatandaş olduğum için bana teşekkür etti ve telefonu kapattı."

FAKİRE KÖMÜR KAZIĞINI ORTAYA ÇIKARTAN VATANDAŞA BAŞBAKANLIK'TAN TEŞEKKÜR
İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2009 Cuma 11:16:00
Güncelleme :23 Ekim 2009 Cuma 14:47:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?