3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Vatandaşın dertlerini evlerinde dinliyor

ASKİ faturalarıyla gönderilen anket formlarının arka yüzüne dert ve isteklerini yazan vatandaşları evlerinde tek tek ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, hemşehrilerini dinliyor.

Pazar günü olmasına rağmen mesaisini Seyhan ve Yüreğir’deki mahallelerde ev ziyaretleriyle geçiren Başkan Durak, vatandaşlara ulaşan 210 bin mektuptan içerisinde sıkıntı ve istek mesajları yazan vatandaşları evlerinde ziyaret ediyor.

Yüreğir ilçesi Yeşilbağlar Mahallesi’ne giden Başkan Durak, mektuba şikayetlerini yazan 82 yaşındaki Mehmet Naynal’ı evinde ziyaret etti. Başkan Durak’ı karşısında görünce hayretini gizleyemeyen Naynal, “Ben sıkıntılarımı yazdım ama, evime kadar geleceğinizi tahmin etmiyordum. Bu nezaketinizden dolayı size teşekkür ediyorum” dedi.

Ziyaret sırasında Mehmet Naynal’ın kalıcı rahatsızlığından dolayı çalışamayan oğlu Cumali Naynal’ın, parasızlık nedeniyle kızı Gülcan Naynal’ı okuldan aldığı ortaya çıktı. İmadettin Levent İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Gülcan Naylan’ın fakirlik nedeniyle okula gidemediğini öğrenen Başkan Durak, “Merak etmeyin okul sorununu çözeceğim. Gülcan eğitimine devam edecek” dedi.

Ziyaretlerini sürdüren Başkan Durak, daha sonra Seyhan ilçesi Belediye Evleri Mahallesi’nde Durak Karamanoğlu’nun evine konuk oldu. Karamanoğlu, ziyarettin duyduğu memnuniyeti dile getirdikten sonra, “Aslen Yozgatlıyım. İlk başkanlık döneminizde bu evi siz bana 100 liraya vermiştiniz. Ben emekliyim ve 585 YTL maaş alıyorum. Geçinemediğim için evimi sattım, şimdi aynı yerde kirada oturuyorum” dedi. Durak Karamanoğlu, ilçe belediyelerinin kömür dağıtımı ve öğrenci bursu konularında adaletsizlik yaptığından yakındı.

Başkan Durak’ta bu tür şikayetlerle çok sık karşılaştığını söyleyerek, mektuplarda dert ve sıkıntılarını yazan vatandaşların evlerine yaptığı ziyaretleri sürdüreceğini bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 13:03:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?