3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Vatandaşın ehliyet kuyruğu çilesi

Adana'da ehliyet alımında parmak izi zorunluluğunun getirilmesi nedeniyle Trafik Tescil Şube Müdürlüğü önünde uzun kuyruk oluşturan vatandaşlar gece 01.30'dan itibaren sıraya giriyor.

Daha önce ruhsat ve pasaport işlemlerinde alınan parmak izi, yeni kanunla birlikte ehliyet almaya hak kazananlardan da alınmaya başlandı. Uygulamadan önce günde ortalama 350 kişiye hizmet veren Trafik Tescil Şube Müdürlüğü'nde bu sayı işlemlerin yavaşlamasıyla birlikte 145'e düştü.

Yüzlerce kişi, Ramazan Bayramı sonrasında ehliyetlerini almak için gittikleri Trafik Tescil Şube Müdürlüğü önünde gece yarısı yığılmaların yaşanmasına neden oldu. Sırada bekleyenler arasında da kısa süreli tartışmalar yaşandı.

Sıra alabilmek için üç günden bu yana gelip gittiğini belirten Murat Korkmaz (33), önceki gün saat 06.30'da gelmesine rağmen sıra bulamadığını ifade etti. Yetkililerden çözüm beklediklerini vurgulayan Korkmaz, "80-90 kişinin işlemi yapılıyor, geriye kalanlar tekrar evine dönüyor. İşimizden mağdur oluyoruz. Ben çalıştığım iş yerinden izin alıp geliyorum, ehliyetimi alamayınca bir sonraki gün tekrar geliyorum. Böyle olunca saat 01.00-02.00 arası gelip sırada beklemek zorunda kalıyoruz" dedi.

Kadriye Serper de ehliyet alacak olan kızıyla birlikte üç günden beri gelip gittiğini ifade ederek, sabah erken saatte gelmelerine karşın yine de sıra bulamadıklarını kaydetti. Kaybettiği ehliyetinin yerine yenisini almaya geldiğini belirten Abdulkadir Bayram (52) da "Gün ortasında sıra bulamıyoruz, dolu oluyor. 'Bir gün sonra gelin' diyorlar. Neticede; saat 01.30'da gelerek sıraya girdik ve ehliyetimizi almak için mesai saatinin başlamasını bekleyeceğiz" diye konuştu.

Lise son sınıf öğrencisi olan Fadıl Çatıkkaş (19) ise erken gelenlerin sıraya girmesini sağlamak için kendi aralarında liste hazırladıklarını belirterek, "Sabah çok kalabalık oluyor. 300-400 kişi geliyor. Bizler de, bizden sonra gelenlerin önümüze geçmemesi için liste hazırladık" ifadelerini kullandı.

Elektronik sistemle bir kişiden 5 dakikada alınan parmak izi işlemlerin uzamasına neden oluyor. Yetkililerden alınan bilgiye göre; mevcut sistemle 8 saatte 96 kişinin işleminin yapılabildiği, ancak; öğle arası vermeden ve fazla mesai ile ortalama 145 kişinin işleminin yapılmaya çalışıldığı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 10:48:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?