3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

'Vatansız' hırsızlar yakalandı

Adana'da tornavida, çay kaşığı ve tokayla kapısını açtıkları evlerden hırsızlık yaptıkları iddia edilen anne-kız, çalıntı olduğu tespit edilen çok sayıda ziynet eşyasıyla birlikte yakalandı.

Tarsus'ta bir villada oturdukları belirlenen anne kızın haymatlos (vatansız) oldukları tespit edildi.

Edinilen bilgiye göre, merkez Çukurova ilçesinde Toros ve Güzelyalı mahallelerinde evden hırsızlık olaylarının artması üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı.

Hırsızların Tarsus'tan geldiklerinin belirlenmesi üzerine Adana Otogarı'ndan itibaren zanlıları takip eden polis ekipleri, anne Z.G. (54) ile kızı P.G.'yi (18) bir apartmandan çıkarken yakaladı.

Anne Z.G.'nin elindeki poşet içerisinde bir adet ruhsatsız tabanca, silaha ait şarjör, 2 adet tornavida, 3 adet çorap, bir adet özel olarak düzenlenmiş çay kaşığı, el cüzdanı içerisinde ise 4 adet yüzük, bir çift küpe ile bir adet kol saati ele geçirildi. P.G.'nin elindeki çanta içerisinde ise 2 adet Cumhuriyet altını, 11 adet yarım altın, 5 adet çeyrek altın, 1 adet yüzük, 3 çift küpe, bir çift kol düğmesi, 1 adet bayan kol saati, ile 20 YTL para ele geçirildi.

Anne kızın silah ve ziynet eşyalarını çıktıkları binadaki daireden çaldıkları belirlendi. Ruhsatsız tabancayla ziynet eşyalarının kendisine ait olduğunu söyleyen ev sahibi hakkında da ruhsatsız silah bulundurmaktan dolayı işlem yapıldığı bildirildi.

Öte yandan, vatansız oldukları için nüfus cüzdanları ve T.C. kimlik numaraları olmadığı için suç kayıtları tam olarak tespit edilemeyen anne-kızın Mersin'in Tarsus ilçesindeki bir villada oturdukları tespit edildi.

Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2008 Salı 13:09:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?