2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Vefakar evlattan örnek davranış

Adana'da annesinin 10 aydır ilik kanseri teşhisiyle tedavi gördüğü hastanenin giriş katına yatak yorgan seren öğretmen Beyazıt Polat, Ramazan Bayramı'na burada girdi.

Adana'da Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde tedavi gören hastaların yakınları Ramazan Bayramı'na hastane bahçesinde ve giriş katındaki boş alanda girdi.

Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep ve Mardin'den gelen hasta yakınları aylardır burada hastalarının sağlıklarına kavuşmalarını bekliyor.

Hasta yakınlarının hastalıkları farklı ama hepsinin derdi, yakınlarının biran önce iyileşerek memleketlerinde sıcak yuvalarına dönmek. Ancak çoğunluğu kanser olan hastalar sürekli Balcalı Hastanesi'ne gelmek zorunda kalıyor. Bu nedenle hasta yakınları Ramazan Bayramına da hastane bahçesinde girdi. Hasta yakınları bahçeye, kapalı otoparka ve merdiven altlarına serdikleri battaniye ve karton çadırlarda yakınlarını bekliyor. Hasta yakınları havaların soğuması ve yağmurların başlamasıyla birlikte gece yatmakta zorlanıyor.

Hasta yakınları arasında çiftçi, memur, esnaf gibi çeşitli meslek grubundan insanlar bulunuyor. Hastanenin giriş katına yatak yorgan seren ve yemeğini buradan yapan Beyazıt Polat (33) ise Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde öğretmenlik yapıyor. Polat, ocak ayından itibaren hastanede ilik kanseri tedavisi gören annesi Meryem Polat'ın (54) yanında olabilmek için Ramazan Bayramı'na burada girdi.

9 günlük bayram tatilini annesini görmek ve yanında olabilmek için burada geçireceğini belirten Polat, "Annem yaklaşık 10 aydır hastanede tedavi görüyor. İlik kanseri illetine yakalanmış. Annem daha 54 yaşında ama kanser. Onu çok sevdiğim için çok üzülüyorum. Tatilimde onun için buraya geldim" dedi.

5 kardeş olduklarını ve 10 aydır hastane bahçesinde nöbetleşe babalarıyla birlikte annelerini beklediklerini anlatan Polat, "Ben öğretmen olduğum için şimdi sıra bende. Ben bayramımı burada geçireceğim ama anneme değer" diye konuştu.

Hasta yakınlarına hiç iyi davranılmadığını ve psikolojik desteğe ihtiyaç duyduklarını, yağmur yağdığı için merdiven altına sığındıklarını ancak güvenlik görevlileri tarafından her gün dışarı atıldıklarını vurgulayan Polat, "Burada yaşam çok kötü şartlarda. Yağmurda bile dışarıda kalabiliyorsunuz. Ne banyo ne de tuvalet ihtiyacımızı karşılayabiliyoruz. Ama sırf annem için katlanıyorum bu zulme. Yeter ki annem iyileşsin" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2008 Salı 11:16:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?