4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Vekillerden ziyaret

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adana Milletvekili Vahit Kirişci ve Necdet Ünüvar Adana Orman Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret ederek ormancılık çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Adana Milletvekilleri Tarım Orman Köyişleri Komisyon Başkanı Kirişci ile Ünüvar'ın ziyareti sırasında konuşan Orman Bölge Müdürü Seyfettin Yılmaz, küresel ısınma ve iklim değişikliği nedeniyle ormancılığın küresel anlamda son yıllarda dünyada çok büyük önem taşıdığını söyledi.

Yılmaz, Adana Orman Bölge Müdürlüğü'nün 5 ilde 10 Orman İşletme Müdürlüğü ile 906 bin hektar ormanlık alanda görev yaptığını, teşkilat olarak bir taraftan ormanları koruyup orman varlıklarını artırmaya çalışırken diğer taraftan da milli gelirden en az pay alan orman köylülerine yaptıkları ormancılık çalışmalarından dolayı kaynak aktararak onların gelir düzeylerini artırmayı hedeflediklerini söyledi.
Yılmaz, bölge ormanlarını sürdürülebilir bir şekilde işletmek, toplum refahına ve ülke kalkınmasına en fazla katkıyı sağlamak amacıyla ormanların korunması ve geliştirilmesi noktasında 2009 yılında da çalışmalarına hız verdiklerini belirtti.
Ünüvar ve Kirişci de Adana Orman Bölge Müdürlüğü'nün ormancılık çalışmalarını yakından takip ettiklerini ve bu çalışmaları takdirle karşıladıklarını söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Mart 2009 Cuma 13:04:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?