3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Veliler Adana'nın tanıtımı için yarıştı

Adana'da faaliyet gösteren Ekinfen Dershanesi'ndeki öğrencilerin velileri, Adana'nın tanıtımı için yarıştı. "Bir Fikrim Var" yarışmasında dereceye giren velilere ödül verildi.

İlköğretim öğrencisi Berkay Mezreli'nin velisi Nevzat Mezreli, "Uluslararası yol kateden bir uçağın üzerine Adana'nın simgelerinin resimlerinin çizilmesi" fikriyle yarışmada birinciliği kazandı.

İkinciliği "Adana'da yetiştirilen portakalın birer kilogramlık paketlere konularak Türkiye'nin dört bir yanına gönderilmesi, paketin içine de, insanların Adana'ya davet edildiği notlar konularak turist çekilmeye çalışılması" fikriyle Bengisu Berber’in velileri Hamit-Ulviye Berber çifti elde etti. Yarışmada üçüncülüğü ise "Adana'nın değerlerinin tanıtıldığı CD'leri, büyük gazetelerin hafta sonu ekleriyle ücretsiz dağıtmak, ABD ve Avrupa'daki gazetelere Adana'yla ilgili ilanlar vermek, Japonya, Çin gibi ülkelerde de bu CD'leri yayınlatmak için çaba harcamak" fikriyle Abdullah Ala'nın velisi Mehmet Ala aldı.

Yarışmada dereceye giren velilerin ödüllerini Ekinfen Dershanesi Kurucusu Ferdana Bayıldıran verdi. Adana'nın tanıtımıyla ilgili ilköğretim öğrencileri arasında yapılan resim yarışmasında ise Özel Adana İlköğretim Okulu 7'inci Sınıf öğrencisi İrem Ezgi Kaynar 1'inci, Tabipler Odası İlköğretim Okulu 4'üncü sınıf öğrencisi Efe Badakal 2’inci, Recep Birsin Özen İlköğretim Okulu 6'ıncı sınıf öğrencisi Gamze Dilan Aydın 3’üncü olurken, Jüri Özel Ödülü'nü Mimar Kemal İlköğretim Okulu 7'inci sınıf öğrencisi Büşra Akgün aldı. Yarışmada dereceye giren öğrencilere birer bisiklet hediye edildi.

Öğrencilerin sosyalleşmesinin kendileri için büyük önem taşıdığını belirten Ferdana Bayıldıran, öğrencilerin yaşadıkları kente ilgisiz kalmamasını sağlamak için böyle bir yarışma düzenlediklerini, buna velilerin verdiği desteğin de büyük önem taşıdığını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2008 Pazartesi 17:05:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?