4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Veliler yol kapattı

VELİLER YOL KAPATTI

Adana'da okul önlerinde yaşanan kazalar nedeniyle yol kapatarak eylem yapan veliler, üst geçit yapılmasını istedi.

Eğitim-öğretimde dördüncü yılına giren merkez Seyhan ilçesindeki Seyit Ali Onbaşı İlköğretim Okulu'nda 3 öğrencinin trafik kazasında yaralanması nedeniyle veliler eylem yaptı.

2009-2010 eğitim-öğretim yılında da öğrencilerin kazalarda yaralanıp, hayatlarını kaybetmemesi için biraraya gelen veliler, okul önündeki Şakirpaşa Caddesi'ni trafiğe kapattı. Eylem nedeniyle zaman zaman veliler ile araç sürücüleri arasında tartışma yaşandı.

Velilerden Necmettin Özgül, okulun Şakirpaşa Eğitim Kampüsü içerisinde bulunduğunu, ayrıca bu bölgede 2 ilköğretim okulu, 1 kapalı spor salonu, 1 anaokulu, 1 lise ve 1 halk eğitim merkezinin bulunduğunu vurgulayarak, "Burada yaklaşık 5 bin kişi eğitim görmektedir" dedi.

Özgül, eğitim kampusünün Şakirpaşa Caddesi üzerinde bulunmasının trafik yoğunluğunu daha da arttırdığını belirterek, "Çocuklarımızın okula gidiş ve gelişlerinde trafik yoğunluğu nedeniyle sıkıntı yaşanmaktadır. Çocuklarımızı tek başına okula göndermeye cesaret edemiyoruz. Şu ana kadar 3 kaza yaşanmış, bu kazalarda çocuklarımız ağır yaralar almıştır. Yetkililere sesleniyorum, çocuklarımızdan 1-2 kurban verdikten sonra mı alt geçit ya da üst geçit yapmayı düşünüyorlar. Bir an önce bu sorunumuza çözüm bulunmalı. Ve gönül rahatlığı içinde çocuklarımızı okula göndermemize imkan tanınmalı" dedi.

Veliler, yapılan açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.

VELİLER YOL KAPATTI
VELİLER YOL KAPATTI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2009 Cumartesi 12:11:01
Güncelleme :10 Ekim 2009 Cumartesi 13:10:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?