2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Vergi borçlularına '28 Kasım' uyarısı!

Vergi borcu bulunan mükellefler için getirilen ödeme kolaylığında müracaatların 28 Kasım Cuma günü sona ereceği bildirildi.

Adana Vergi Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamada, 30 Ekim 2008 tarihinde yayımlanan Tahsilat Genel Tebliğiyle uygulamaya konan vergi borcu ve diğer amme alacaklarının yıllık yüzde 3 tecil faiziyle 18 ay taksitlendirme işleminde mükelleflerin başvurularının 28 Kasım Cuma günü sona ereceği belirtildi.

Düzenlemeyle getirilen ödeme kolaylığından; vade tarihi 1 Eylül 2008 tarihinden önce olan, vergi dairelerine ödenmesi gereken, her türlü vergi, resim, harç, fon, paylar, vergi cezası, para cezası, gecikme faizi, gecikme zammı gibi tüm amme alacaklarından borçlu olan mükelleflerin yararlanabileceği ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

"Mükelleflerin 28 Kasım 2008 tarihine kadar bağlı bulundukları vergi dairelerine başvurmaları halinde toplam borçları, ilk taksit Aralık 2008 ayından başlamak üzere 18 ay süre ile yıllık yüzde 3 tecil faizi uygulanarak taksitlendirilecektir. Birden fazla vergi dairesinde mükellefiyet kaydı bulunan mükellefler, her bir vergi dairesine olan borçları için ayrı talepte bulunacaklardır. Başvuruların posta yoluyla yapılması mümkün olup, bu takdirde başvuru dilekçelerinin taahhütlü posta veya APS ile gönderilmesi halinde postaya verildiği tarih, adi posta ile gönderilmesi halinde ise vergi dairesi kayıtlarına intikal ettiği tarih başvuru tarihi olarak dikkate alınacaktır. Mükelleflerimizin borçlarından dolayı cezalı işlemlere düşmemeleri ve vergi borçlarını süresinde ödeyememiş mükelleflere ödemede kolaylık sağlayan bu düzenlemeden faydalanabilmeleri için en geç 28 Kasım 2008 Cuma günü mesai saati bitimine kadar vergi dairelerimize başvuruda bulunmaları gerekmektedir."

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 15:58:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?