30
Nisan
2024
Salı
ADANA

Vergi dairelerinde 'sıramatik' uygulaması

Adana Vergi Dairesi Başkanlığı, vergi tahsilat işlemlerinde vatandaşlara kolaylık sağlamak amacıyla "sıramatik'' uygulaması başlattı.


Adana Vergi Dairesi Başkanı Fatih Acar, Çukurova Vergi Dairesi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, daha kaliteli ve nitelikli kamu hizmeti sunmak için sıramatik uygulamasını başlattıklarını belirterek, yeni uygulamada vatandaşların kuyruğa girmeden, sıramatik cihazından alacakları numara ile MTV (Motorlu Taşıtlar Vergisi), ÖTV (Özel Tüketim Vergisi), harçlar, her türlü idari ve adli para cezaları ile veraset ve intikal vergilerini rahatlıkla ödeyebileceklerini söyledi.


Vergide etkinliğin artırılması için vatandaş odaklı kamu hizmetinin sunumu ve mükellef memnuniyetinin sağlanmasının önemine dikkat çeken Acar, "Hizmetlerin sıramatik kanalıyla gerçekleştirilmesi de Vergi Dairesi Başkanlığımız'ın mükellef memnuniyetini sağlamaya dönük yapmış olduğu çalışmalardan bir tanesidir. Mükelleflerimizin daha rahat ve huzurlu bir ortamda vergi borçlarını yatırıyor olmaları mali idare olarak bizleri son derece memnun etmektedir. Vergisel yükümlülüklerin daha rahat bir şekilde gerçekleştirilmesinin sağlanması mükellef odaklı yaklaşımın bir sonucudur."


"Vergi borçlarının tahsili için önümüzdeki dönemde daha etkin çalışmalar gerçekleştirileceğiz" diyen Acar, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Gelir İdaresi Başkanlığımız'ca bankalarla yapılan anlaşmalar gereği elektronik haciz uygulaması yıl sonuna kadar hayata geçirilecek. Tahsilat konusunda mükelleflerin mağdur duruma düşmemeleri için en kısa sürede vergi dairelerine gelerek borçlarını ödemeleri büyük önem taşımaktadır"

iha
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2007 Perşembe 17:36:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hiram abas IP: 85.101.22.xxx Tarih : 2.01.2008 18:57:42

çok önemliydi sanki vergilerimizi nereye harcıyorsunuz kaç para verdiniz o cihaza herşeyden vergi alıyorsunuz harcayacak başka yer bulamadınızmı vergileri düşürsenize yada herkesten vergi alın