4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Vergi ödeyecekler dikkat!

Seyhan Belediyesi, Emlak ve İş yeri Çevre Temizlik Vergisi’nin (ÇTV) birinci taksit son ödeme tarihinin hafta sonuna gelmesi nedeniyle 1 Haziran 2009 Pazartesi günü de aynı vergilerin ‘gecikme zammı uygulanmadan’ ödenebileceğini açıkladı.

Seyhan Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, emlak ve iş yeri ÇTV birinci taksit ödemelerinde son gün olan 31 Mayıs’ın hafta sonuna rastlaması nedeniyle ilgili mevzuat gereğince, sonraki ayın ilk iş günü de vergilerin gecikme zammı uygulanmadan tahsil edilmesine izin verdiği uyarısı hatırlatıldı.

Vatandaşlara tahsilat döneminde vergilerini rahatlıkla ve zamanında ödeyebilmeleri için her türlü kolaylığın sağlandığı belirtilen açıklamada, “Veznelerimiz mesai saatleri dışında da ödeme kabul etti. Son 15 gün içinde vezneler hafta sonu da açık tutuldu. Belediyemizin internet sitesi üzerinden online olarak ödeme kabul edildi. Fakat tüm bunlara rağmen emlak ve işyeri ÇTV birinci taksit ödemelerini henüz yapamayan vatandaşlarımız için, yasal düzenlemeyle bir hak daha tanınıyor. Seyhanlılar 1 Haziran Pazartesi günü mesai bitimine kadar belediye veznelerine vergilerini gecikme zammı uygulanmadan yatırabilecekler” denildi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2009 Pazar 10:47:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?