1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Vergi rekortmenlerine yemek

ADANA'DA VERGİ REKORTMENLERİNE YEMEK

Adana Vergi Dairesi Başkanı Serdar Aksoy, kayıt dışılıkla, haksız rekabetle mücadelelerinin artarak devam edeceğini belirterek, "Vergi rekortmeni olmasa da yatırım yapan, istihdam yaratan, vergisini ödeyen tüm mükelleflerimizi kutluyorum" dedi.

Aksoy, gelir ve kurumlar vergisinde ilk 5'e girenler için Park Zirve'de düzenlenen yemekte yaptığı konuşmada, Adana Vergi Dairesi Başkanlığı olarak 22. Vergi Haftası nedeniyle çok kapsamlı etkinlikler yaptıklarını, bunların temelinde eğitim çalışmaları ve ziyaretlerin bulunduğunu belirtti.

Özellikle eğitime büyük önem verdiklerini belirten Aksoy, "Bunun nedeni şudur; verginin önemini 7'den 70'e toplumun her kesimine anlatmamız gerekiyor. Mart ve nisan aylarındaki beyan döneminden önce gerçekleşmesi bunu biraz daha anlamlı kılıyor" dedi.

Kayıt dışılıkla, haksız rekabetle mücadelenin artarak devam edeceğini anlatan Aksoy, şöyle devam etti:

"Vergi Haftamız dolayısıyla sivil toplum kuruluşlarına mesleki kuruluşlara ziyaretler gerçekleştirdik bu ziyaretlerde de verginin önemiyle birlikte özellikle vergi mevzuatındaki konuların karşılıklı olarak görüşülmesi ve görüş alış verişinde bulunulması konusuna önem veriyoruz. Bu yılki vergi haftasında çok anlamlı bir tören gerçekleştirdik. Maliye Bakanımız, TOBB başkanımız ilimize geldi. Bu, uzun süredir gerçekleştiremediğimiz bir törendi. Vergi rekortmenleri, başarılı ihracatçılar, borsada en fazla tescil yaptıran mükellefler ve üyelerle ilgili bir törendi."

Maliye teşkilatı olarak yeni bir döneme girdiklerini belirten Aksoy, "Gelir idaresi teşkilatımızla vatandaş odaklı mükellef odaklı vergicilik hizmetini ve hizmet kalitesini daha üst seviyelere çıkarmaya gayret ediyoruz. Kayıt dışılıkla, haksız rekabetle mücadelemiz artarak devam edecek. Bu konuda meslek kuruluşlarını da yanımızda görmek bizleri mutlu ediyor" diye konuştu.

Vergi Dairesi Başkanı Aksoy, vergi rekortmenlerini bir kez daha tebrik ederek, "Bunun yanı sıra vergi rekortmeni olmasa da yatırım yapan, istihdam yaratan, vergisini ödeyen tüm mükelleflerimizi kutluyorum. Vergisini zamanında ödeyen, bildirimlerini zamanında yapan tüm mükelleflerimize teşekkür ediyoruz" dedi.

Törende daha sonra vergi rekortmenlerine Adana Valisi İlhan Atış tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Adana Valisi İlhan Atış'ın da katıldığı törene, vergi rekortmenlerinin yanı sıra Adana Defterdarı Tamer Utkucu, Adana Ticaret Odası Başkanı Şaban Baş, Adana Sanayi Odası Başkanı Ümit Özgümüş, Adana Ticaret Borsası Başkanı Muhammed Çalışkan ile öteki davetliler katıldı.

ADANA'DA VERGİ REKORTMENLERİNE YEMEK
ADANA'DA VERGİ REKORTMENLERİNE YEMEK
İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2011 Pazar 11:36:05
Güncelleme :28 Şubat 2011 Pazartesi 01:48:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?