4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Vural Savaş'tan Durak'a övgü

Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş, Türkiye Belediyeler Birliği ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak hakkındaki iddialara katılmadığını belirterek, "Ben hukukçuyum suistimal yapmış kişileri asla desteklemem. Ama Sayın Durak farklı. Hakkındaki iddialar doğru değil" dedi.

2. Çukurova Kitap Fuarı için Adana'ya gelen Savaş, Çukurova Televizyonu'nda Metin Kurgun'un hazırlayıp sunduğu programa konuk oldu. Başkan Aytaç Durak hakkında değerlendirmelerde bulunan Savaş, "Musluklardan çıkan suyu en ucuz satan ikinci belediye olmasından, en iyi Arıtma Tesisleri'ni en ucuza mal etmesinden, işte parkları, en geniş şekilde Adana'ya kazandırıp onları da en ucuz şekilde yaparak ve yolsuzluk iddialarına karşı da hakikaten ikna edici cevaplar veren Aytaç Durak'a boşuna Adanalıların oy vermediğini anladım" dedi

Bir hukukçu olarak suistimal yapmış kişileri desteklemesinin mümkün olmadığını ifade eden Savaş, "Fakat Adana'ya geldiğim gün televizyonda izlediğim programdan sonra da, hakkındaki o aşırı iddiaların doğru olmadığını, zaten kısmen o iddiada bulunanlar da televizyon önünde kabul etmek zorunda kaldılar" diye konuştu.

Vural Savaş, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Birçok Adanalı tanıdığım var. Bunların çoğu da hiçbir zaman AK Parti'ye oy vermemiş kişiler. Fakat açık söylüyorum; ben her zaman mertçe söylerim, yani Aytaç Durak'ın belediye başkanlığı Adana için bir şans olmuştur. Yani keşke her yerde de böyle belediye başkanları olsa. Geldiğim gün bütün basın mensuplarının karşısına geçmiş, büyük bir cesaretle limitsiz, istediğinizi sorabilirsiniz, ucu açık saatlerce de konuşuruz. Herkes istediğini sorsun ama birer soru, sırayla ikinci üçüncü turu da yaparız diyor. Çok dikkatlice izledim, musluklardan çıkan suyu en ucuz satan ikinci belediye olmasından, en iyi arıtma tesislerini en ucuza mal etmesinden, parkları en geniş şekilde Adana'ya kazandırıp onları da en ucuz şekilde rakamları da kıyaslayarak ve yolsuzluk iddialarına karşı da hakikaten ikna edici cevaplar verirken Aytaç Durak'a boşuna Adanalı'ların oy vermediğini anladım.

Şimdi bir başka partiye de geçti. Merak ediyorum yani AK Parti'den güç alarak seçilmediğinin en güzel delili, şimdi bir başka partiden Milliyetçi Hareket Partisi'nden seçilirse ortaya çıkacaktır. Üstelik bildiğim kadarıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi gibi erzak paketleri dağıtarak oy alma girişimi yok. Adana çok değişti. Bunda Aytaç Durak'ın da rolünün olduğunu kesinlikle biliyorum."

iha
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2009 Salı 14:42:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?