4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Yabancı öğrenciler Adana'da

Adana Tepebağ Rotary Kulübü’nün kısa dönem öğrenci değişim programına katılmak üzere Adana’ya gelen yabancı öğrenciler, beklediklerinden daha modern bir kentle karşılaştıklarını belirterek, “Ekonomik potansiyeli ve kültürel zenginlileriyle müthiş bir şehir. Kafamızdaki olumsuz imaj tamamen ortadan kayboldu” dediler.

Adana Tepebağ Rotary Kulübü’nün değişim programı kapsamında bu yıl Adana’ya davet ettiği İtalya, Belçika, Macaristan, İsveç, Fransa, Kazakistan ve Romanya’dan gelen 9 öğrenci, Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Baş’ı ziyaret etti.

Adana Tepebağ Rotary Kulübü Başkanı Funda Cerit’in yanı sıra ATO Yönetim Kurulu Üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarete, yabancı öğrencilerin Adana’ya ilişkin izlenimleri dikkat çekti. Gezi öncesinde Türkiye ve Adana hakkında çok fazla bilgileri olmadığını ancak, mevcut bilgilerin de olumsuzluklar içerdiğine değinen öğrenciler, “Türkiye’nin bu kadar yeşil ve modern olduğunu bilmiyorduk. Örneğin Adana, modern görünümü ve sanayi kuruluşları ile çok gelişmiş bir kent. Adana’nın da, Türkiye’nin en büyük ve gelişmiş 5. kenti olması, Türkiye’nin nasıl bir ülke olduğunu çok net şekilde ortaya koyuyor. Türkiye’yi ve Adana’yı yakından tanımamıza etken olan Tepebağ Rotary Kulübü’ne teşekkür ediyoruz. Çünkü, bu program bizlerin Türkiye hakkındaki tüm izlenimlerin olumluya dönüşmesini sağladı” dediler.

ATO Başkanı Şaban Baş da, bir kentin gelişmesi ve yabancı yatırımların artmasının “Kent Vizyonu” ile direkt bağlantılı olduğunu söyledi. Olumsuz kent imajından kurtulmanın tek yolunun tanıtım çalışmaları olduğunu da vurgulayan Baş, “Bu ziyaret, kurum ve kuruluşlar arasındaki iletişimin çok güzel bir örneğini oluşturmaktadır. Adana Tepebağ Rotary Kulübü, kentimize gelen öğrencileri Odamıza getirerek, kentin ekonomik yüzünün de tanımalarına olanak tanımıştır. Adana’yı, Adana ekonomisini bizlerden öğrenen konuklarımız, ülkelerine döndüklerinde bizlerin turizm elçileri olacaktır. Bu tür organizasyonlar, Adana’nın daha doğru bilgilerle tanınmasını sağlayarak, ikilemdeki yabancı yatırımcıların daha doğru karar vermelerini sağlayacaktır. Bu organizasyonu gerçekleştiren Adana Tepebağ Rotary Kulübü ve değerli başkanı Funda Cerit’e teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2009 Çarşamba 14:19:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?