4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Yabancı öğrenciler Yüreğir'de

Comenius Projesi kapsamında Litvanya, Polonya, Çek Cumhuriyeti ve Almanya'dan Adana'ya gelen öğretmen ve öğrenci grubu Yüreğir Kaymakamı Abdullah Dölek'i makamında ziyaret etti.

Dadaloğlu Lisesi'nin Yaşam Boyu Öğrenim Projesi kapsamında karşılıklı görüş alışverişinde bulunduğu Litvanya, Polonya, Çek Cumhuriyeti ve Almanya'dan öğretmen ve öğrenciler Türk eğitim sistemini daha yakından görmek için Adana'ya geldi.

Yabancı öğretmen ve öğrenciler, merkez ilçe Yüreğir Kaymakamı Abdullah Dölek'i de makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında öğretmenler projelerinin içeriği hakkında bilgi verdi.

Yüreğir Kaymakamı Abdullah Dölek, projenin amacının yer yüzündeki farklı toplumlara ait kültürlerin bir araya gelerek birbirlerini tanıyıp kaynaşmalarını sağlamak olduğunu belirterek, "Projenin öğrencilerin kültürler arası önyargılardan kurtularak onların yaşam tarzlarını öğrenmeleri, farklı aileleri tanıyarak toplumların gelenek ve görenekleri hakkında bilgi edinmelerini ve ileride meslek seçiminde bunların kendilerine yardımcı olmaları sağlayacaktır. Bu yönüyle projenin gelecek kuşaklar için önemi büyüktür" dedi.

Dölek ayrıca, bu tür projelerin daha çok ve etkin bir şekilde uygulanması gerektiğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 10:49:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?