4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Yağmur altında temel atıldı

Adana'nın merkez Seyhan ilçesi Sarıhamzalı köyü yakınlarında yaptırılan Hurdacılar Sitesi'nin temeli törenle atıldı.

Adana Valisi İlhan Atış, şiddetli yağmur altında gerçekleşen temel atma töreninde yaptığı konuşmada, "Yağmurlu bir günde temel atıyoruz. Yağmur bereket demektir, inşallah bereketli olur" dedi.

Adana Eski Makine ve Hurdacılar Esnaf Odası Başkanı Kemal Deniz de, 167 dönüm arazi üzerine kurulacak sitenin, 157 dükkandan oluşacağını belirtti.

İnşaatı 2 yılda bitirmeyi hedeflediklerini ifade eden Deniz, "Bu sitenin tamamlanmasıyla hizmete girecek iş yerlerinde 3 binin üzerinde insanın istihdam edileceğini düşünüyoruz. Bu proje sayesinde Adana'daki hurdacı esnafımızın modern bir sitede hizmete devam etmelerini planlıyoruz" diye konuştu.

Projenin hem çevre hem de kentsel dönüşüm için yararlı olacağını ümit ettiklerini ifade eden Deniz, şunları söyledi: "Yalnız bizim odamızda 420 kayıtlı üyemiz bulunmaktadır. Kayıt dışı olarak da 400 esnaf bulunmaktadır. Böylece Adana'da toplam 820 hurdacı esnafı bulunmaktadır. Yeri olmayan üyelerimize de devletimizden ve belediyelerimizden bedelli olarak yer tahsis edilmesini talep ediyoruz."

Konuşmaların ardından, Vali Atış ve Oda Başkanı Deniz butona basarak sitenin temelini attı. Vali Atış, tören alanından ayrılırken, davul-zurna ekibine 20 TL bahşiş verdi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2009 Perşembe 12:12:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?