3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Yağmur altında ucuz ekmek kuyruğu

Adana'da, yağmurlu havaya rağmen belediye büfelerinden ucuz ekmek almak için saatler öncesinden sıraya girerek uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlarla görevliler arasında tartışma yaşandı.

Adana'da bakkal ve marketlerde 50 ve 70 YKr'ye satılan 300 gram ekmek, belediye büfelerinde 40 YKr'den 30 YKr'ye düşürülerek satılmaya başlandı. Çok çocuklu ve dar gelirli aileler de Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından üretilen ucuz ekmeği almak için büfe önlerinde uzun kuyruklar oluşturuyor.

Çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu yaklaşık 200 kişi, yağmur altında sıranın kendisine gelmesini beklerken ucuz ekmek kuyruğunda zaman zaman sıra yüzünden tartışmalar yaşanıyor. Sıradaki çocuklar da bu tartışma sırasında ezilme tehlikesi geçiriyor.

Büfede ekmek dağıtan görevli ile kuyruğa girmeyerek ekmek almaya çalışan kadınlar arasında tartışma çıktı. Kadınlar, görevlinin ayrımcılık yaparak bazı kişilere fazla ekmek verdiğini iddia ederken görevli ise isteyene en fazla 5 ekmek verdiğini söyledi.

Vatandaşların büfenin önünde yığılmasından dolayı bazı yaşlı kadınlar aldıkları ekmeği yere düşürdü. Yere düşen ekmek yağmur nedeniyle çamur oldu.

Kuyrukta bekleyen Fatma Yüksekoğlu, evde çocuklarının aç olduğunu eşinin asgari ücretle çalıştığını çok zor şartlarda geçindiklerini ve bakkaldan ekmek alamadıklarını anlatarak, "5 çocuğum var. Evde hepsi ekmek bekliyor. Bakkalda ekmek 70 YKr, burada ise 30 YKr. Her gün en az 10 ekmek yiyoruz. Bakkaldan alırsam her gün en az 7 YTL vermek zorundayım. Bunu verirsem elektrik ve su faturamı ödeyemem. Mecbur olduğumuz için burada saatlerce yağmurun altında bekliyoruz" diye konuştu.
8 çocuk annesi Elif Görgün ise 4 saattir kuyrukta beklediğini, ancak bir türlü sıranın kendisine gelmediğini belirterek, "Mecburiyetten açlıktan, yoksulluktan dolayı burada bekliyoruz. Bakkala gittiğimiz zaman evin yolunu şaşırıyoruz. Kocamın işi yok. Nerede iş bulursa orada çalışıyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 15:30:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?