5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Yağmur paniği

Adana’da, sabah saatlerinde başlayan şiddetli yağışlar vatandaşlara korkulu anlara yaşattı. Uykuda oldukları sırada evlerini su basan iki kız kardeş, son anda kurtarılırken gelişmeleri takip eden gazeteciler de zor anlar yaşadı.

Merkez Seyhan İlçesi’ne bağlı Namıkkemal Mahallesi 13. sokak 40 Numaralı evde yalnız kalan Zeynep Balıkçılar (18) ile Bircan Balıkçılar (14) isimli iki kız kardeş, su baskını sebebiyle boğulmaktan son anda kurtuldu. Sabah saatlerinde evlerinde uyuyan ancak şiddetli yağışlar sebebiyle evlerini su basan Balıkçılar kardeşler, komşularının bağırması sonucu son anda uyandı. Zeynep ve Bircan Balıkçılar’ın imdadına daha sonra polis yetişti. Su altında kalan evlerinden çıkamayan kızlar, ’Bizi buradan kurtarın" diye yalvardı. Önce çatı katına çıkartılan daha sonra yan komşularının penceresinden eve girerek kurtarılan kızlar, uzun bir süre kendilerine gelemedi. Neye uğradıklarını anlamayan kız kardeşler, "komşularımız uyandırmasaydı ölebilirdik" diye dert yandı. Kızlar, ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.

Bu arada Namıkkemal Mahallesi’nde yaşanan kurtarma çalışmasını görüntülemek isteyen bazı gazeteciler ise gittikleri yerde mahsur kaldı. Vücutlarını yarısı suda kalan gazeteciler, kendi imkanlarıyla sudan çıkabildi

İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2005 Cumartesi 15:29:39
Güncelleme :30 Nisan 2005 Cumartesi 18:12:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?