4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Yalvarırım beni kurtarın!

Uyuşturucuyla tanıştığında 19 yaşındaydı D.K. Akranları üniversite sıralarında dirsek çürütürken o, yavaş yavaş kendini esir alan illetin bağımlısı olmuştu. 'Zehir' bulamadığında 'gözleri kararan' gencin 6 yılda sabıkasına hırsızlık, gasp dahil birçok suç kaydedildi.

Uyuşturucu batağına saplanan 25 yaşındaki D.K., önceki gün Adana polisi tarafından Kurtuluş Mahallesi'ndeki bir parkta bulundu. Polise, "Bu illetten kurtulmak istiyorum. Ne olur yardım edin." diye yalvaran genç, önce sakinleştirildi, ardından da Adana Ruh Sağlığı Hastanesi'ne götürüldü. Burada muayene edilen bağımlı genç, eline ilaçları verildikten sonra ailesine teslim edildi. Hastanede yer olmadığı gerekçe gösterilen D.K.'ye, 2 ay sonra tedaviye başlamak için gün verildi.

Kurtuluş Mahallesi'ndeki Kolordu Komutanlığı yanında bulunan parkta bulunan D.K.'nin yardımına Adana Emniyet Müdürlüğü'nün toplum destekli polisleri yetişti. Kriz nedeniyle kedisine zarar veren ve sürekli titreyen D.K.'yi önce sakinleştiren polisler daha sonra tedavi için umut verdi. Polis aracıyla Adana Ruh Sağlığı Hastanesi'ne götürülen D.K.'ye gerekli müdahaleler yapıldı. Uyuşturucu kullandığını ve tedavi olmak istediğini dile getiren eden genç, kendisine yardımcı olunmasını istedi. Muayene edildikten sonra adliyede ifade veren talihsiz genç, 6 yıldır uyuşturucu kullandığını, vücudunun delik deşik olduğunu ifade etti. Uyuşturucu bulamadığı zaman her şeyi yaptığını anlatan D.K., "Hırsızlık, gasp dahil birçok kötü şeyleri yapıyorum. Bunun yanında kendime ve aileme zarar veriyorum. Artık hırsızlık yapmak istemiyorum. Ne olur bana yardım edin. Bu illetten kurtulmak istiyorum." şeklinde konuştu. Gençlere uyarılarda bulunan uyuşturucu bağımlısı şunları söyledi: "Uyuşturucudan uzak dursunlar. Kimseyi dinlemesinler. Aileler çocuklarını çok iyi takip etmeli. Kiminle arkadaşlık ettiklerini bilmeli. Kötü kişilerle arkadaş olursa ne olursa olsun çocuklarını onlardan uzaklaştırsınlar. Sonu ölümdür. Ben de çevremin etkisiyle uyuşturucu kullanmaya başladım."

Adana Ruh Sağlığı Hastanesi'nde ilk müdahalesi yapılan D.K., 20 yatak kapasiteli bölümde yer olmadığı gerekçesiyle 2 ay sonraya gün verilerek evine gönderildi. Alkol ve uyuşturucu bağımlılarının tedavi edildiği bölümde 105 hastanın beklediğini bildiren yetkililer, talihsiz gencin 106. sırada bulunduğunu aktardı. Polisler, eline ilaçlar tutuşturularak ailesine teslim edilen genci her gün evinde ziyaret edeceklerini ve zamanlarının bir bölümünü kendisiyle birlikte geçireceklerini söyledi.

...
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2009 Pazartesi 14:37:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?