29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Yan bakma cinayetine 15'er yıl hapis

ADANA’da sokakta yan bakma yüzünden çıkan kavganın ardından, kendisini arkadaşlarıyla birlikte dövdüklerini öne sürdüğü Ali Demir'in amcası kahveci 46 yaşındaki Mehmet Demir’i öldürdükleri öne sürülen 18 yaşındaki Gökhan Sert ve suç ortağı 23 yaşındaki Orhan Saygılı 15'er yıl hapis cezasına çarptırıldı. Aynı suçlamayla yargılanan 20 yaşındaki İrfan Saygılı ise delil yetersizliğinden beraat etti.


Kiremithane Mahallesi 16 sokakta 18 Temmuz 2005’de meydana gelen olayda, 17 yaşındaki Ali Demir yan baktığı iddiasıyla Gökhan Sert tarafından dövüldü. Aynı gün, Demir’in yakınları yakaladıkları Sert’i döverek hastanelik etti. Yediği dayak zoruna giden Sert de, yanına arkadaşları Orhan Saygılı ile kardeşi İrfan Saygılı’yı alarak Demir’in amcası kahveci Mehmet Demir’i öldürdü.

Tutuklanan 3 katil zanlısı Adana 3’ncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde karar duruşmasına çıktı. Ömür boyu hapis cezası istemiyle yaklaşık 2 yıldır yargılanan Sert, son savunmasında cinayeti kendisinin işlediğini tekrarlayarak, “Ali’nin akrabası 6- 7 kişi beni dövdü. Sağlık Ocağı’na giderken Mehmet Demir ve Fikret Demir bana ateş etti. Kaçarken kendilerine ateş ettim. Mehmet Demir’in öldüğünü sonradan öğrendim. Pişmanım” dedi. İrfan ve Orhan Saygılı kardeşler ise olayla ilgilerinin olmadığını iddia etti. Öldürülen Demir’in oğlu 23 yaşındaki Erol Demir ise, babasını Orhan ve İrfan kardeşlerin öldürdüğünü duyduğunu öne sürdü.

Mahkeme heyeti, cinayeti Sert ile Orhan Saygılı’nın birlikte öldürdüğüne kanaat getirerek her ikisini de ömür boyu hapis cezasına mahkum etti. Olayın hangi tarafın başlattığının belirlenememesi üzerine sanıklar haksız tahrik indiriminden faydalandırılarak cezaları önce 18’er yıla, duruşmadaki iyi halleri nedeniyle de 15’er yıla indirildi. İrfan Saygılı ise delil yetersizliğinden beraat etti.


DHA
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2007 Salı 12:21:50
Güncelleme :24 Temmuz 2007 Salı 12:25:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?