4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Yangında can pazarı!

Adana'da bir apartmanın 9. katındaki dairede çıkan yangında can pazarı yaşandı. Duman ve alevlerin kapladığı daireden 1 yaşındaki bebeğiyle balkona çıkarak yardım isteyen kadın, itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, merkez Çukurova ilçesi Yurt Mahallesi, Koza 1 Apartmanı'nın 9. katındaki Elibol ailesine ait dairede yangın çıktı. Alevler kısa sürede diğer odalara yayılmaya başlayınca Merve Elibol, 1 yaşındaki bebeği Reyyan'ı kucağına alarak balkona çıktı. Elibol'un yardım çağrılarını duyan çevredeki vatandaşlar durumu polise ve itfaiyeye bildirdi.

Adana Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, alevlerin sardığı dumanların kapladığı dairenin balkonunda kurtarılmayı bekleyen anne ve bebeğinin karşı taraftaki komşularının balkonuna geçmesini sağladı. Burada bir süre kurtarılmayı bekleyen anne ile bebeği itfaiye aracının merdiveniyle aşağıya indirildi.

Dumandan etkilenen ve olayın şokunu üzerinden atamayan Merve Elibol baygınlık geçirdi. Reyyan bebeği teyzesi kucağına alarak ambulansa götürdü. Anne Merve Elibol ise sedye ile olay yerine gelen ambulansa bindirildi. Anne ile bebeği ambulanstaki ilk müdahalelerinin ardından Adana Numune Hastanesi'ne götürüldü.

Elektrik kontağından çıktığı bildirilen yangın, diğer dairelere sıçramadan itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alınarak söndürüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2009 Pazar 17:40:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?