2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Yangında evlerinde mahsur kaldılar

Adana'da, bir apartmanın bodrum katında çıkan yangın diğer katlara sıçrayınca vatandaşlar evlerinde mahsur kaldı. Dakikalarca balkona çıkarak kurtarılmayı bekleyen apartman sakinleri itfaiye vinci ile kurtarıldı. 

Adana merkez Seyhan ilçesi Pınar Mahallesi'nde bulunan Yıldırım Apartmanı B Blok'un bodrum katında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın kısa sürede diğer katlara sıçrayınca 12 katlı apartmanda bulunan vatandaşlar alev ve dumanlardan dışarı çıkamadı. 

Evlerinde dakikalarca mahsur kalarak balkonlardan yardım isteyen vatandaşların imdadına Adana Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yetişti. İtfaiye ekipleri yangına müdahale edip söndürdü. İtfaiye ekipleri daha sonra balkonlarda yardım bekleyen vatandaşları vinçle kurtarmaya başladı. Yangından ilk önce bir aylık Baha adlı bebek kurtarıldı. Daha sonra yangından en çok etkilenen 2 ve 3. kattaki vatandaşlar kurtarıldı. Ardından binanın 10. katında bulunan 80 yaşındaki Gülşen Pısırgan balkondan alınmak istendi ancak vince binmek istemedi. Gülşen nineyi aşağıda olan oğlu ikna ederek vince binmesini sağladı. Daha sonra apartmanda bulunan toplam 12 kişi vinçle alınarak aşağıda beklenen ambulanslara götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi. 

Yangından kurtulan apartman sakinleri apartmanın yangın merdiveni olmadığı için hayatlarının tehlikeye girdiğini söyleyerek, "Bir ara apartmandan atlamayı bile düşündük" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2008 Pazar 19:06:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?