29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Yangınzede köylülere devletten yardım

Adana'nın İmamoğlu ilçesinde çıkan anız yangınında ev ve ahırları yanan köylülerin yaraları sarılıyor.

Yangında ev, ahır ve hayvanlarıyla birlikte kışlık giyecek ve yiyecekleri de yanan köylülere, hükümet tarafından aktarılan yardımlar, Adana Valiliği, İmamoğlu Kaymakamlığı ve İmamoğlu Belediye Başkanlığı kanalıyla ulaştırılmaya başlandı. Kabus gibi geçen günleri geride bırakan köylülerin, gelen yardımlarla birlikte yüzleri de gülmeye başladı.

İmamoğlu Belediye Başkanı Talat Sırkıntı, geçtiğimiz ay ilçeye bağlanan Saygeçit köyünde çıkan anız yangınında 4 ev, 11 ahır ve 5 büyükbaş hayvanın yandığını, yangın sonrası kaymakamlık, belediye başkanlığı ve valilik olarak el ele verip bir çalışma yaptıklarını, bu hususta desteklerini esirgemeyen AK Parti Adana milletvekillerine de teşekkür ettiklerini söyledi.

Başkan Sırkıntı, mağdur köylüler için hem fondan hem Başbakanlık'tan insanların yarasını pansuman edecek derecede para geldiğini, ancak henüz valilik ile yazışma yapılmadığını, buna rağmen insanların mağduriyetini bir an evvel gidermek amacıyla belediye olarak faaliyetlere başladıklarını belirterek, "Şu anda 3 ahırın çatısını bitirdik. Bir evi bitirdik, ikincisinin inşaatına başladık. Bir aya kadar inşallah inşaatı bitecek. 15-20 gün içinde de diğer insanların mağduriyetlerini yavaş yavaş gidereceğiz.

Kış gelmeden önce mağdur insanlarımız evlerine ve hayvan barınaklarına kavuşacak. Sağ olsun devletimiz de bu yönde ciddi anlamda vatandaşlarımızın yanında oldu. Geçen hafta kaymakamlık da fondan mağdurlara ihtiyaçlarını karşılamaları için parasal yardım yaptı" dedi.

Sırkıntı, yangın sonrası köyde yapılan keşifte 238 bin YTL zarar tespit edildiğini, bunun 55-60 bin YTL'sini devletin tazmin edeceğini ifade ederek, "Biz bu işin 120-130 bin YTL ile biteceğini tahmin ediyoruz. Zaten 40-50 neyse devlet verecek, diğerlerini de biz belediye olarak karşılayacağız" diye konuştu.

Yangında iki katlı evi, ahırı ve 3 büyükbaş hayvanı ile kışlık yiyecek ve giyecekleri tamamen yanan 70 yaşındaki Halil Erol, kış gelmeden evinin inşaatına başlanması ve 500 YTL'lik kaymakamlık nakdi yardımıyla yüzlerinin güldüğünü söyledi. Erol, "Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Bizim için kabus dolu günler geride kalıyor. Yapılanları görünce devletimin büyüklüğünü bir kez daha anladım. Yardım eden herkesten Allah razı olsun" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2007 Salı 14:57:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?