4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Yanlış cinayetin zanlısı yakalandı

YANLIŞ CİNAYETİN ZANLISI YAKALANDI

Adana'da geçen yıl bir barda şarkı isteği yüzünden çıkan ve 1 kişinin ölümü 2 kişinin yaralanması ile sonuçlanan kavgada cinayeti azmettirdiği ileri sürülen zanlıdan intikam almak isterken ona benzettiği çiçekçiyi öldürdüğü iddiasıyla aranan zanlı, İstanbul'da yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, yanlış intikam cinayetine neden olan olay, 31 Ağustos 2008 günü sabah saatlerinde Turgut Özal Bulvarı üzerindeki Bistro Pizza Kafe'de meydana geldi. İddiaya göre, kafede bulunan bir grup, Ahmet Kaya'nın bir şarkısının çalınmasını istedi. Buna tepki gösteren başka bir grup ise, "Bu adamın şarkısı burada söylenmez. Türkiyem şarkısı okunsun" diye bağırdı. Grup arasında çıkan kavga büyümeden yatıştırıldı.

Tartışmanın tarafları kavgalarına kafeden çıkıp dışarıda devam etti. Silahların kullanıldığı kavgada, H. İbrahim Erdoğan (40), tabancanın kabzasıyla kafasından yaralanırken, muhasebecilik yapan Hakan Markaloğlu (30) başına isabet eden kurşunla yaşamını yitirirken, arkadaşı Murat Tanrısever ise bacağından yaralandı.

Olayda yaralanan H. İbrahim Erdoğan, aynı gün akşam 19.30 sıralarında cinayetin azmettiricisi olarak aranan Bülent Kandıra'nın iş yerinin bulunduğu İstiklal Mahallesi Kurtuluş Caddesi üzerindeki Ali Aytaç Pasajı'na geldi. Aynı pasajda çiçekçilik yapan ve pasajın önünde oturan Zeki Eskizerci'yi Bülent Kandıra sanan zanlı, Eskizerci'yi öldürdü. Polis ile cinayet zanlısı arasında yaklaşık bir buçuk yıllık kovalamaca önceki gün İstanbul'a sona erdi.

Erdoğan'ın sürekli olarak il değiştirdiğini ve tanınmamak için saçını uzattığını belirleyen cinayet bürosu dedektifleri zanlının İzmir'den İstanbul'a taşındığını tespit edince harekete geçti. Yılbaşı kutlamalarına hazırlanan zanlı, yeni taşındığı evinde yakalandı. Yakalanmamak için cep telefonu dahi kullanmayan zanlı, beklemediği bir anda polisi karşısında görünce şaşkınlığını gizleyemedi. Cezaevine konulan zanlı, Zeki Eskizerci'nin kendisine, " Ne geziyorsun burada?" diye sataştıktan sonra elini oturduğu taburenin altına götürmesi üzerine kendini korumak amacıyla vurduğunu öne sürdü.

YANLIŞ CİNAYETİN ZANLISI YAKALANDI
İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2009 Perşembe 16:37:05
Güncelleme :31 Aralık 2009 Perşembe 18:26:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?