5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Yanlış hesap valilikten dönmeli

Banka promosyon gelirini yönetmelik gereği okul aile birliğine devreden okul müdürünün bu gerekçeyle görevden alınmasına cevap Milli Eğitim Bakanlığı’ndan geldi. Personel Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Bahçecik imzası ile Adana valiliği’ne bir yazı gönderildi.

Adana valiliği tarafından görevden alınan ÇEAŞ Seyhan Anadolu Lisesi Müdürü Oktay Girgin’e Milli Eğitim Bakanlığı tarafından destek geldi.

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Bağçecik imzası ile yayınlanan 4539 sayılı genelge ile Adana valiliğinin görevden alma kararı ile ilgili uyarıda bulunuldu; MEB Personel Genel Müdürlüğü tarafından Adana Valiliği’ne gönderilen yazıda özetle şu görüşlere yer verildi:
“ Promosyon gelirinin aylığa konu olan personele dağıtılması yerine bu gelirin genelde yapılan uygulamaya paralel olarak okul aile birlikleri aracılığıyla eğitim öğretimin niteliğini arttırıcı yönde eğitim kurumlarının çeşitli ihtiyaçlarında kullanılmak üzere kaynak meydana getirilmesinde uygun olacağı düşünülmektedir”
 
YAĞMA HASANIN BÖREĞİ
 
Adana’nın en gözde okulu ÇEAŞ Seyhan Anadolu Lisesi’ndeki kaos ortamı üzüntüyle takip ediliyor.
ÇEAŞ Seyhan Anadolu Lisesi okul müdürü Oktay Girgin’in nezdinde dürüstlük ve vatanseverlik duygularının  bilinçli bir şekilde yok edilmek istendiğini belirten eğitim çevreleri haksızlığa yol açan  idarecileri suçluyorlar. Sistemli bir şekilde kaos ortamına sürüklenen eğitim camiasında dirlik ve düzenin giderek yok edilmek istendiği belirtiliyor.
Okul Müdürü Oktay Girgin’in görevden alınmasının hemen ardından Adana Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından vekalet verilen Mustafa Tunç’un ilk icraatı astronomik masraflarla başladı. Aynı okulda Müdür Başyardımcısı olarak görev yapan Tunç, müdürlük makamına oturur oturmaz kendi koltuklarından başlamak üzere okulda milyarlık malzeme alımına girişti. Bir süre önce alınan koltuklar yenilendi. Öğretmenler odasında bulunan oturma grubunu da beğenmeyerek yenileri ile değiştirdi. Yapılan bu masrafın okul bütçesine verdiği zararın milyarlarca lira civarında olduğu belirtildi.
Hissesine düşen bedeli okul ihtiyaçları için ayıran, devletten bir kuruş ödenek almadan cebinden harcama yapması ile ünlü okul müdürü Oktay Girgin’in görevine iade edilmesi gerektiğini ifade eden Milli Eğitim çevreleri, Adana Valisi Cahit Kıraç’ı haksızlığın telafisi yönünde hareket etmeye çağırdılar.
 
GÖREVDEN ALINMA GEREKÇESİ
 
Bir banka tarafından maaşların dağıtılması karşılığında verilen 13.5 milyar liranın Okul Aile Birliği’ne devredilmesi üzerine okul müdürü Oktay Girgin hakkında sistemli bir karalama kampanyası başlatıldı. KESK, KAMUSEN ve EĞİTİM SEN iş yeri temsilcisi üç eğitimcinin önderliğindeki sekiz öğretmen söz konusu paranın kendi hakları olduğunu belirterek, okul müdürü hakkında Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gerçek dışı isnatlarda bulundular. İl Milli Eğitim yetkilileri de konuyu valiliğe taşıdı. Anadolu Lisesi idarecilerinin milli eğitim bakanlığına bağlı olduğu gerçeğini bir yana iten Adana Valiliği de aldığı sürpriz bir kararla başarıları ile yurt içi ve dışından sayısız takdir ve teşekkür almış bir eğitimci olan Oktay Girgin’in soruşturma süresi içinde müdürlük görevini yapmaması yönünde bir karar alarak görevinden aldı  Bu göreve ise şikayetçilerden Mustafa Tunç adındaki eğitimci atandı. Görevden alma kararına sert tepki gösteren eğitimcilerin şikayeti üzerine de Milli Eğitim Bakanlığı yapılan uygulamada müdür Oktay Girgin’in haklı olduğu yönünde bir karar aldı ve genelge ile Adana Valiliğine iletti.
 
AZMİ ERTAN
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2005 Pazar 12:00:41
Güncelleme :19 Ocak 2005 Çarşamba 19:54:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?