5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Yanlış tahliye ölümüne neden oldu

Adana’da, 2 kişiyi öldürerek 12 yıl cezaevinde yattıktan sonra tahliye olan, ancak yanlış hesaplamadan dolayı erken tahliye edildiği fark edilerek hakkında tutuklama kararı çıkartılan ve kaçtığı Fransa’da kardeşinin ihbarıyla yakalanınca kaldırıldığı hastanede ölen Hacı Aycan’ın ailesi hukuki süreci başlattı.

Edinilen bilgiye göre, 1990 yılında hırsızlık ve yaralama suçlarından cezaevinden çıktıktan birkaç ay sonra halası Cemile Dalgıçoğlu’nun eşi Sebahattin Özdalgıcoğlu ile ablasının boşandığı eşi Sebahattin Kaya’yı öldüren Hacı Aycan yargılandı ve 36 yıl ceza aldı. 12 yıl cezaevinde kalan Aycan, 2003 yılında şartlı tahliyeden yararlanarak tahliye oldu.

Hacı Aycan’ın yanlış hesaplamadan dolayı erken tahliye edildiğini fark eden yetkililer yeniden tutuklama kararı çıkartınca, cezaevine girmek istemeyen Aycan, ailesinin yaşadığı Fransa’ya kaçtı. Aycan, orada da kardeşi Hüseyin Aycan ile kavga etti. Hüseyin Aycan, Türkiye’de tarafından iadesi istenen ve Fransa’da kaçak yaşayan Hacı Aycan’ı polise ihbar ederek tutuklattırdı.

Türkiye makamları gerekli belgeleri hazırlayarak iade başvurusunda bulundu. Hacı Aycan, Paris Orly Hava Alanı’nda Türk polisine teslim edilerek Türkiye’ye getirilirken, bilinmeyen bir nedenden dolayı rahatsızlanınca Clamart Hastanesi’ne kaldırıldı.

 Aycan, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybederken, ölüm sebebi de "Çift taraflı zatürree" olarak açıklandı.

Geçtiğimiz hafta Fransa’da yayınlanan bir gazetede Hacı Ayhan’ın Türkiye’ye iade edilirken uçağa bindikten sonra taşkınlık yapınca pilot tarafından indirildiği, ağzı, elleri ve ayakları bantlanarak yeniden uçağa bindirildiği yayınlandı.

Aynı haberde, Aycan’ın bu olaydan sonra fenalaşması üzerine pilotun dönüş yaptığı ve Hacı Aycan’ın kaldırıldığı hastanede öldüğü iddia edildi.

Bu haber üzerine harekete geçen Aycan ailesi, suç duyurusunda bulunmak için hukuki süreci başlattı. Kardeşi Hacı Aycan’ın 31 Aralık 2004 günü hayatını kaybetmesine karşın ölüm haberini 17 Ocak 2005’te aldıklarını belirten Bilgi Derman, "Ölüm haberi bize neden geç verildi bilmiyoruz. Kardeşimi Adana’ya gönderdiler.

Buruk Mezarlığı’nda toprağa verildi" dedi.
Fransa’da yaşayan baba Cumali Aycan ise olayı Parisien Gazetesi’nin muhabirinin haberle ilgili olarak kendilerini aramalarından sonra öğrendiklerini ifade ederek, "Oğlumun üzerindeki kazağı ağzına kadar çekip bantlıyorlar.

Oğlum ihmal sonucu öldü. Hakkımızı aramak için avukat tuttuk. Avukatımız gerekli hazırlıkları yaptıktan sonra dava açacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2005 Pazar 13:50:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?