1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Yanmaktan polis kurtardı

Adana'da, terör örgütü PKK yandaşlarının korsan gösteride attığı molotof kokteyli, Kürt kökenli bir ailenin evini yaktı.

Çığlıkları duyan emniyet güçleri, TOMA aracıyla alevlere su sıkarak yangına müdahale ederken, gaz maskesi giyen polisler, hayatlarını tehlikeye atarak içeri girip bir kadın ve iki çocuğunu kurtardı. Kurtarma çalışmaları sırasında, göstericiler polise molotof kokteyli ve havai fişekle saldırmaya devam etti.

Edinilen bilgiye göre, terör örgütü sempatizanı yaklaşık 300 kişi, Ova Mahallesi'nde lastik yakıp, PKK ve elebaşısı lehine slogan atmaya başladı. Çoğunluğu çocukların oluşturduğu yüzü maskeli göstericiler müdahale eden polislere havai fişek, el yapımı bomba ve molotofkokteyli atarak karşılık verdi. Göstericiler, bu sırada kendilerine katılmayan bir ailenin iki katlı evini yaktı.

Pencereden içeri düşen molotofkokteyli nedeniyle evin salon kısmı aniden alev alırken, 3 ve 6 yaşındaki çocuğu ile oturma odasında bulunan 25 yaşlarındaki kadın, çığlık atarak yardım istedi. İsimleri açıklanmayan ailenin çığlıklarını ve evden yükselen alevleri fark eden polis, itfaiyeden yardım istedi.

Ancak itfaiye ekipleri, gösteriler nedeniyle sokağa giremedi. Bunun üzerine polisler, göstericileri bırakıp, alevler içinde kalan ailenin yardımına koştu. Polis, Toplumsal Olayla Müdahale Aracı (TOMA) ve Çevik Kuvvet'in tazyikli su sıkan panzerleri ile alevlerle boğuşmaya çabaladı. Bu sırada evden çıkmaya çalışan ailenin yardımına da gaz maskeli Çevik Kuvvet polisleri yetişti. Yanan eve giren polisler, anne ile 2 çocuğunu yara almadan dışarı çıkardı. Göstericiler su sıkan TOMA ve panzere de çalışmaları engellemek için molotofkokteyli ve havai fişek attı. Bu grup da Terörle Mücadele timleri tarafından dağıtıldı. Polislerin müdahalesiyle kontrol altına alınan yangın, terör örgütü yandaşlarının dağılmasından sonra sokağa giren itfaiye ekipleri tarafından tamamen söndürüldü.

"DEVLET BİZE SAHİP ÇIKMIŞ, HERŞEYİ VERMİŞ DAHA NE İSTİYORSUNUZ"

Yanmak üzereyken polis tarafından kurtarılan anne, kucağındaki çocuğuna sıkı sıkı sarılarak gözyaşı döktü. Bazı sivil polisler de korku içinde ağlayan küçük çocuğu severek sakinleştirmeye çalıştı. Evi kullanılamaz hale gelen ve yaşadığı dehşetin şokuyla terör örgütü yandaşlarına beddua eden genç kadın, devletin kedilerine her koşulda yardım ettiğini belirterek, "Bunların yaptığı oyun. Devlet zaten bize her şeyi vermiş sahip çıkmış daha niye bunları yapıyorsunuz. Bu yaptığınız insanlık değil, daha ne  istiyorsunuz" diye tepki gösterdi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2011 Cumartesi 20:34:04
Güncelleme :14 Kasım 2011 Pazartesi 17:10:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?