3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Yapı Kredi'den çiftçiye kredi desteği

Yapı Kredi Bankası'nın 2007 yılında çiftçiye 200 milyon YTL kredi desteği sağladığı bu yıl ise yüzde 50 artış ile 300 milyon kredi vermeyi hedeflediği bildirildi.

Yapı Kredi KOBİ Pazarlama Projeler Yöneticisi Haslet Pekdemir, yaptığı açıklamada, son yıllarda Yapı Kredi Bankası'nın çiftçilere kredi ve projeler anlamında destek olduğunu söyledi.

Çiftçilere yönelik olarak sera yapımı, traktör kredileri, tarım makineleri kredileri ve hibe kapsamında destek verdiklerini ifade eden Pakdemir, "Traktör almak isteyen, herhangi bir tarım makinesi almak isteyen çiftçilere çok düşük oranda faizle kredi veriyoruz" dedi.

Çiftçilere 2007 yılında 200 milyon YTL tutarında kredi kullandırdıklarını, bu rakamın 2008 yılında yüzde 50 artırmayı hedeflediklerine dikkat çeken Pakdemir şunları kaydetti:

"Tarım sektörüne yönelik çalışmalarımız var. Sera yapımına yönelik, traktör kredileri, tarım makineleri kredisi. Yine hibe destekleri kapsamında Kobiline destekleri kapsamında Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından hayata geçen Kırsal Kalkınma Programı hibe desteklemelerine ulaşmada aracılık edeceğiz. Tüm bu çalışmalar sonucunda 2008 yılında çiftçiye 300 milyon YTL kredi desteği vereceğiz."
Yapı Kredi'nin tarım sektöründe ticari kart ürünü sunmaya başladığını bu kartın çiftçilere çok sayıda imkan sunduğunu vurgulayan Pakdemir, "Bu kartlarla çiftçilerin mal alımlarını belli vadeye kadar finanse etmek ya da ödemelerini bu kartlarla yapmak gibi çalışmalarımız var. Çiftçiler, aldıkları kart sayesinde, alışveriş, ödeme ve tahsilat işlemlerini kolay bir şekilde yapabiliyor ve nakit akışına uygun tarımsal işletme kredisi olanağından yararlanıyor. Kartlar, tarım işletmeleri için, nakit akışında
esneklik, harcamalar üstünde denetim ve yeni fırsatların değerlendirilebilmesi anlamına geliyor. Tarım sektörünün sorunlarını rahatlatan bu hizmetle çiftçiler alışveriş, ödeme ve tahsilatı kolay bir şekilde yapabiliyor, nakit akışına ve gereksinimlerine uygun tarımsal işletme kredisi olanağına sahip olabiliyor. Çiftçiler, kendilerine tanımlanan tarım kredilerini banka şubesi ya da ATM'lerden nakit çekerek ya da bankamızla anlaşmalı işyerlerinden alışveriş yaparak kullanabiliyor" diye konuştu.

Haslet Pakdemir, Türkiye'nin bir tarım ülkesi olduğunu ikliminin ve coğrafik yapısının tarıma çok elverişli olduğunu bu nedenle çiftçilerin kredilerle desteklenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2008 Çarşamba 10:39:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?