4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Yapı Kredi'den esnafa kredi desteği

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) ile Yapı Kredi Bankası Mobilyacılar Sitesi Şubesi arasında, mobilyacı ve keresteci esnafına yönelik kredi protokolü imzalandı.

Adana ESOB'da gerçekleştirilen protokol töreninde; Birlik Başkanı Kazım Barışık, oda başkanları, Yapı Kredi Bankası Adana Bölge Müdürü İbrahim Ethem Şenol, Mobilyacilar Sitesi Şube Müdürü Nurhak Özensoy ile Kredi Garanti Fonu (KGF) Adana Büro Yöneticisi Atilla Ünal hazır bulundu.

Adana ESOB Başkanı Barışık, protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, esnafın kredi ihtiyacını en uygun şekilde giderme çabasında olduklarının altını çizerek, "Yapı Kredi Bankası, esnaf ve sanatkarımıza, talebimize uygun kredi verecek. Bu protokolü tüm esnaf ve sanatkarlarımıza duyuruyoruz. Tabi ki şartları beğenirlerse alacaklar, mecburiyet yok. Hesabını en iyi bilen, insanın kendisidir. Eğer hesabına geliyorsa, krediye müracat eder ve yararlanır. İş hacmini büyütür, başka işler yapar, banka da kazanır, esnaf ve sanatkarlarımız da kazanır. Biz de bundan mutluluk duyarız. Esnafımızın sevinci, bizim mutluluğumuzdur. Bu imkanı sunan Yapı Kredi Bankası yetkililerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Barışık, ekonomik krizle ilgili bir soru üzerine, “Kriz ülkemize ilk defa gelmedi. Karamsarlığa kapılarak, 'yandık, bittik( diyerek bir yere varamayız. O zaman bu insanlar niye mücadele ediyor, kredi vermeye çalışıyor. Allah'ın izniyle biz bunu da aşacağız. Büyük Ulu Önder Atatürk'ün buyurduğu gibi, Türk milleti cesurdur, yüreklidir, olumsuzluklar varsa dahi insan sevgisiyle doludur. Laik, demokratik, sosyal, hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti Allah'ın izniyle ebediyen var olacaktır. Yıkmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Bunların hepsi gelir, geçer. Şu ortamda parası olan acaba ne olacak diye elini cebine atmaya çekiniyor. Önemli olan bu tedirginliğin giderilmesidir” diye konuştu.

Yapı Kredi Bankası Adana Bölge Müdürü İbrahim Ethem Şenol da, bankanın genişleyen şube ağıyla, VIP müşteri olarak kabul ettikleri KOBİ müşterilerine mümkün olan her il ve ilçede ayrıcalıklı ticari ve bireysel bankacılık hizmetleri sunmayı amaçladığını belirtti. Şenol, protokol gereği mobilyacı ve keresteci esnafına, aylık 2.30 yerine 2.03 faiz oranıyla, KGF yoluyla gelenlere de 1.89 faiz oranıyla 24 aya varan vadelerle kredi vereceklerini, limit olarak tavan, taban olmayacağını, müşterinin ihtiyacı ve iş yeri durumuna göre değerlendirme yapılacağını ifade etti.

Tören sonrası Yapı Kredi Bankası Bölge Müdürü Şenol, Birlik Başkanı Barışık'a teşekkür plaketi verdi. İmzalanan protokol gereği; Marangoz ve Mobilyacılar Esnaf Odası ile Keresteciler Esnaf Odası'na kayıtlı üyeler, işletme finansmanı gereksinimlerini uygun şartlarla karşılamak üzere, Yapı Kredi Bankası'nın sağladığı özel kredi imkanlarından faydalanabilecekler.

iha
Yayın Tarihi : 3 Mart 2009 Salı 09:40:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?