4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Yaralı atın yaşam mücadelesi

Adana'da bir minibüsün at arabasına çarpması sonucu at ve at arabasının üzerinde bulunan 1 kişi yaralandı.

Kazada yaralanan şahıs hastaneye kaldırılırken, yaralı at için veteriner bulunamadı. Ayağı kırılan at saatlerce yerde acı çekince atın sahibi veteriner bulunamamasına tepki gösterdi.

Edinilen bilgiye göre kaza, akşam saatlerinde merkez Seyhan ilçesindeki Gülbahçesi Mahallesi, Obalar Caddesi üzerinde meydana geldi.

Ramazan Çeker (25), yeni dünyaya gelen ikizlerine almak istediği beşiği taşımak için at arabası ile nakliyecilik yapan arkadaşı Ahmet Halat'dan yardım istedi. Çeker ile Halat, beşiği almaya giderken, sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 01 YU 266 plakalı minibüs at arabasına çarptı. Kazada ağır yaralan Çeker, Adana Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırılırken, ayakları kırılan at ise yol üzerinde saatlerce acı çekti.

Kaza yerine gelen polis ekipleri, yaralı at için belediye ekiplerinden yardım isterken, çevrede toplanan kalabalığı dağıtmakta güçlük çekti.Aradan uzun süre geçmesine rağmen beklenen veteriner gelmeyince, atın sahibi Halat, "Belediye ekipleri gelmiyorsa verin bir silah sıkalım burada öldürelim. Acı çekiyor yazık, günah değil mi? Bir saat geçti aradan" diyerek duruma tepki gösterdi.

Halat'ın bir yakını da atın can çekişmesine daha fazla dayanamayarak sinir krizi geçirdi. Polis ekipleri ve vatandaşlar, sinir krizi geçiren genci sakinleştirmeye çalıştı. Uzun bekleyişe rağmen veteriner gelmeyince Halat kaza yerine çağırdığı başka bir arkadaşının at arabasına yaralı atı vatandaşların da yardımı ile yükleyerek yol ortasından kaldırdı.

Atın telef olduğu öğrenilirken, şikayetçi olan atın sahibi Halat ise ifadesine başvurulmak üzere Dağlıoğlu Polis Karakolu'na götürüldü.

Kazayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2009 Pazartesi 09:11:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?