3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Yaralının ailesinin doktor isyanı!

Adana'da gözüne paslı tel batan çocuk, getirildiği hastanede 1 saat 15 dakika doktor bekleyince ailesi isyan etti.

Merkez Yüreğir ilçesine bağlı Mustafalar köyünde sokakta arkadaşlarıyla oynarken gözüne paslı tel batan Mükremin Biga (14), ailesi tarafından getirildiği Çukurova Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde yaklaşık 1 saat 15 dakika doktor bekledi. Acil serviste hemşireler tarafından iğne yapıldıktan sonra doktorun gelmesini bekleyen Biga'ya bir türlü doktor bakmadı.

Yaklaşık 1 saat 15 dakika bekleyen aile, isyan ederek Numune Hastanesi'ne gitmek istedi. Ailenin bağırıp hastaneyi terk etmesi üzerine güvenlik görevlisi, acil servis kapısında, "Doktor geldi. Gelin, gitmeyin. Çocuğunuza bakacak" diyerek baba Tuğran Biga'yı ikna etmeye çalıştı. Ancak baba Tuğran Biga, güvenlik görevlisini dinlemeyip Numune Hastanesi'ne gitmek istedi.

Tuğran Biga, Çukurova Devlet Hastanesi'nin ödüllü hastane olduğuna dikkat çekerek, "Çocuğum 1 saatten fazla süredir acil serviste tedavi edilmeyi bekliyor. Bir doktor var ameliyatta, diğer doktor ortalıkta yok. Kimi muayenehanesine, kimi eczaneye gitti derken, kimi de ameliyatta olduğunu söylüyor. Bu doktor ameliyatta ise yerine bakacak doktor yok mu? Çocuğumu köyden 15 dakikada hastaneye getirdim, ancak hastanede tedavi ettiremiyorum" diye konuştu.

Daha sonra ikna olan baba, çocuğunu Çukurova Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne getirerek tedavisini yaptırdı. Tedavisi yapılan Mükremin Biga, ailesiyle köyüne döndü. Hastane yetkilileri ise, konunun araştırıldığını, bir ihmal tespit edildiği takdirde gerekenin yapılacağını belirtti.

 

iha
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2008 Çarşamba 10:16:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?