29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Yaramazlığın böylesi!

Adana 'da, su içtiği camiden çıkarken, camiyi çevreleyen demirlerin üzerinden atlayan 13 yaşındaki Sefa Kürünç'ün aniden ayağı kayınca, kolu korkuluklara saplandı. Vatandaşlar tarafından kurtarılan Kürünç, kolundaki demirle hastaneye kaldırıldı.


Olay, bu akşam saat 20.00 sıralarında, Tepebağ Mahallesi, 5 Ocak Meydanı Kemeraltı Camii'nde meydana geldi.Kardeşi 7 yaşındaki Onur ile birlikte gezmeye giden Sefa Kürünç, susayınca camiye girdi.

Kürünç, su içtikten sonra giderken yolunu kısaltıp, cami avlusunu çevreleyen demirlerin üzerinden atlamak istedi.Korkulukların üzerine çıkan Kürünç'ün ayağı kayınca demir, küçük çocuğun sol koluna saplandı. Kolu, yaklaşık 30 santimetre yüksekliğindeki demir korkuluklara saplanan Kürünç'ün yardımına çevredeki vatandaşlar koştu. Bir süre uğraşan yardımsever vatandaşlar, Kürünç'ün kolunu bulunduğu yerden çıkarmak istedi, ancak başaramadı. Bunun üzerine olay yerine, 112 Hızır Acil ekipleri çağrıldı.


Kısa süre sonra olay yerine gelen sağlık ekipleri, küçük çocuğa ilk olarak bulunduğu yerde müdahale etti. Sağlık görevlileri de demiri çıkaramayınca, olay yerine Can-Kur ekipleri çağrıldı. Bu arada, ağabeyinin yanında bulunan Onur Kürünç de, gözyaşlarına boğuldu. Acı içinde kıvranan Kürünç'ün ağrıları artınca, çevredeki bir inşaattan getirilen demir kesme makasıyla, küçük çocuğun kolunun saplandığı demir kesildi. Kolundaki demirle birlikte sedyeye yatırılan Kürünç, ambulansa bindirildi. Yaralı halde kardeşini merak eden Kürünç, sağlık görevlilerine, “Ablacığım, kardeşim de gelsin. Lütfen onu da getirin” dedi.


Ağabeyini bir an olsun yalnız bırakmayan Onur da, gözyaşları içinde ambulansa binerek kendisini teselli etti. Kürünç'ün kolundaki demir, götürüldüğü Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde yapılan bir operasyon sonucunda çıkarıldı.
Küçük çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.


Hürriyet
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2007 Cuma 13:13:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?