4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

'Yarasalar' İncirlik'e park yapıyor

İncirlik Üssü'nde 185 Air Air Refueling Wing Birliğinde görevli ve kendilerine "Yarasalar" adını veren ABD'li askerler, kendi aralarında topladıkları parayla beldedeki bir mahalleye çocuk parkı yapıyor. Kadın ve erkek askerler, parkın inşasında kazma kürek salladı.

İncirlik beldesinde bulunan İncirlik Üssü'ndeki ABD'li askerler, kendi aralarında topladıkları parayla Cumhuriyet Mahallesi'ne bir çocuk parkı yapıyor. Park inşaatında kazma ve kürek sallayan askerler, oyun aletlerini de kendi elleriyle kurdu. Aralarında kadın askerlerin de bulunduğu ABD'li grup, park yerindeki su birikintisini tahliye ederken kürek ve araçlarla parka kum serdi. Büyük bir özveriyle çalışan askerler, çocuklarla da oynamayı ihmal etmedi.

Mahalleye gezmeye geldiklerinde özellikle çocuklardan çok etkilendiklerini belirten ABD'li Albay Ed Sauley, "Çocukların oyun oynayacak parkları olmadığını gördük. Kendi aramızda para toplayarak buraya park yapmaya karar verdik" dedi.

Mahallede daha yapılacak çok iş olduğunu da belirten Albay Sauley, "Biz önümüzdeki hafta buradan ayrılıyoruz. Ama bizden sonra gelecek olan grubun yardımlara devam etmesini sağlayacağız" şeklinde konuştu.

Mahalle sakinlerinden Orhan Danış, mahallelerine hiç yatırım yapılmadığını belirterek ABD'li askerlerin yaptığı bu girişimin başkalarına örnek olmasını istedi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2009 Perşembe 12:17:30
Güncelleme :26 Şubat 2009 Perşembe 15:04:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?